Garevac
Typography


U Garevcu je 31. kolovoza 2022. godine organizirana svečanost povodom početka izgradnje dionice autoceste Vukosavlje-Brčko, kao sastavnog dijela buduće autoceste Banja Luka-Bijeljina - granica sa Srbijom koji je kao prioritetni pravac definiran Prostornim planom Republike Srpske i strateškim planovima poduzeća “Autoputevi Republike Srpske”.

kamen temeljac bageri
Kamen temeljac su u Garevcu kod Modriče položili zvaničnici Republike Srpske i kineski partneri: član Predsjedništva Milorad Dodik, premijer Radovan Višković, ministar prometa i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić, ministar transporta i komunikacije u Savjetu ministara Vojin Mitrović, vd direktora “Autoputeva Republike Srpske” Slobodan Stanarević i kineski partneri.

kamen temeljac zvanicniciDionica autoceste Vukosavlje-Brčko bit će duga 33 kilometra, a vrijednost radova je 650 milijuna KM bez PDV-a.

Ugovor o projektiranju, izgradnji i financiranju potpisan je 24. kolovoza s Kineskom državnom korporacijom za građevinsko inženjerstvo, kao najpovoljnijim ponuđačem u postupku javne nabavke koju je sprovelo poduzeće “Autoputevi Republike Srpske”.
kamen temeljacZa Posavinu.org priredio Mišo Perak