Garevac
Typography

Božić  2016. u Garevcu dočekan je kao i svi Božići u našem životu s velikim veseljem i radošću. No unatoč što kažemo kako je svaki Božić najljepši na rodnoj grudi ovaj puta se moglo osjetiti da nas je sve manje i manje. Koji je pravi razlog tome, nije mi poznato , ali je kako se moglo čuti i u okolnim župama  ista situacija.

garevacka crkva

Župljani su za Božić u župnoj crkvi okitili borove koje su usjekli u župnom dvorištu, a Jela Marković pobrinula se da budu lijepo i dostojanstveno okićeni.

Dijana Kovač je i ove godine  prekrasno uredila jaslice. Tako da spravom možemo reći da je naša crkva u bogatom i kićenom ruhu dočekala ovaj Božić.
 
Sama sv. Misa ponoćka protekla je u redu i miru. Za vrijeme mise garevačku crkvu je posjetio novinar Vid Blagojević i televizija RTS-a koji su odmah na Božić i prikazali kratku reportažu iz Garevca na Televiziji Republike Srpske.

Župnik je govorio o radosti što se vidi na svakom licu a razlog toga je što je druga božanska Osoba postala „Emanuel“  s nama Bog i nismo sami na našem životnom putu i On je tu s nama samo ga treba pozvati da nas prati.

jaslice

Na koncu sv. Mise župnik se posebno osvrnuo na nedavno sprovedenu  humanitarnu akciju  za prikupljanje novčane pomoći za nabavku peći za centralno grijanje te se zahvalio svima koji su sudjelovali u njoj, a  posebno je istaknuo GIP kao organizatora te i mnogih drugih do sada sprovedeni akcija .

Također se župnik zahvalio mještanima na sječi i postavljanju borova kao i uređenju crkve. Posebna zahvala pripala je Niki Tokić Brkici koji ove godine razveselio i uljepšao Bož ić župniku darivajući mu  pečenku koju su mu niz godina do sada darivali iz Bolnice Jakeš.

Po starom običaju Vlado Tokić „Dikača“ skuhao je vino tako da su se poslije sv. Mise svi mogli malo ogrijati uz organizirani vatromet i petarde.
 
Radost i veselje Bozića nastavilo se  u obiteljskim domovima.
 
Za Posavinu.org piše Mišo Perakpostavljanje borova