Lily Laum
Typography

U prvim ovogodišnjim „Putositnicama utorkom“ Dubrovačke knjižnice ugostit će putujuću glazbenicu Akleu Neon koja će održati predavanje pod naslovom ”22 stvari koje morate znati prije putovanja u Peru”, u utorak, 3. ožujka 2020. s početkom u 18:30 sati. Blogerica i autorica putopisa, kantautorica koja svoj stil glazbe opisuje kao afro-soul ethno-beats i često ističe da je glazba dio nje, kao i putovanja, jer kaže zapravo ne zna ‘gdje počinje glazba, a gdje putovanja, sve je to nekako isprepleteno’.

aklea 900aklea 900

Uvijek spakirana i spremna da krene dalje, Aklea je proputovala cijeli svijet i nije joj lako izdvojiti najdraža mjesta koja su joj ostala u sjećanju, jer bi se na svako ponovno vratila. Međutim, kada je došla u Peru, tamo joj se dogodila ‘povezanost kao niti s jednim mjestom, osjećala se kao u kolijevci civilizacije’. Oduševio ju je Paracas, pustinja kojoj nema kraja, vožnja dinama motorom i miris oceana… a dubrovačkoj publici će otkriti 22 stvari za koje bi voljela da joj je netko ‘šapnuo’ prije putovanja u Peru.

Ove subote nastupala je i na Dori sa svojom pjesmom “Zovi ju mama”, zelenoj himni kao ‘odgovorom na požare’, kako kod nas, tako i diljem svijeta i ‘pozivom na prisnije doživljavanje zemlje – mame’.

Druženje s mladom osječkom kantautoricom, koja „mapira svijet glazbenim točkama i uspomenama“, nastavit će se, istog dana, njenim koncertom u DBC-ju (Dubrovnik Beer Company, Obala pape Ivana Pavla ll 15) s početkom u 21 sat.

Lily Laum