Meditacije sestre Augustine
Typography

Kao aspirantica  a to činim i danas, čitala sam mnoge životopise svetaca koji su mi pomagali kako što bolje upoznati sebe? Puno bih o tome mogla pisati, reći i svjedočiti što se tada u mojim mislima događalo, kako sam putovala s njima, pravila odluke a na poseban način vjerovala kako Bog uistinu od jednostavnih osoba stvara svetce, pojedince i unikate.

unikat1 900

Kod ove meditacije, dragi čitatelju želim istaknuti sljedeće retke koji su mene tada a i sada frapirali i ponukali da ih posvjedočim i objelodanim kako bi i tebi bili od koristi, kako duhovne, tako i emocionalno  intelektualne. Naime, čitajući životopis nama mnogima poznatog svetca Ivana Bosca a kako je u ono vrijeme i moj brat bio blizak njemu, donosio mi je puno knjiga o tom svetcu. Stoga izdvajam sljedeće retke koje sam uočila kod Don Bosca. Otprilike ovako sam čitala. Svaka ljudska usporedba dijabolička je u sebi! Za mene je to u ono vrijeme a i danas snažna misao koja me potiče na razmišljanje. Ono što je on mislio pod time ja tumačim sebi kako zapravo Bog stvara samo pojedince i unikate!

Dakle, ukoliko se uspoređujemo i  svaki puta kad se uspoređujemo mi gubimo. Zašto? Upravo zato jer mislimo i otkrivamo, dok se uspoređujemo da su drugi bolji, svetiji, strpljiviji, imaju više darova. Ne, varamo se. Bog uvijek stvara individue, pojedince i to je sve što stvara. Nema nikoga i ničeg drugog ljepšeg, vrjednijeg, pa i svetijeg, osim tebe na ovoj zemlji! Zašto mislim tako? Upravo zato jer, mi, Njegova djeca odražavamo dio Božjeg srca koji nitko drugi neće u tančine na taj način razumjeti. Zar nije tako? Razmisli bolje!

A za kraj meditacije, savjetujem ti, i ti moraš  vjerovati svom iskustvu Boga. Moraš! Možeš pokušati kopirati sv. Tereziju, Ivana Pavla II. ili nekog drugog. Ali koje je TVOJE  iskustvo Boga?! Razmisli u ovoj meditaciji. Koje je to lice Očevo koje je TEBI objavljeno? Tko je Gospodin kojeg ljubiš? Koji dio sebe  je tebi On objavio? Moraš to znati, moraš vjerovati i moraš ljubiti. Ne uspoređuj se i budi original a ne ničija kopija!
Amen! Aleluja!

unikat 900

Za Posavinu.org piše sestra Augustina Barišić
Klanjateljica Krvi Kristove