22
Tue, Sep
14 New Articles

Meditacije sestre Augustine
Typography

Otvori oči srca svog i osluškuj što Gospodin u tvom životu, u tvom srcu želi promijeniti, učiniti, darovati ili uzeti. Osluškuj! I dok osluškuješ, moli.

molitva u prirodi

Gospodine, znam da ćeš mi govoriti. Ti uvijek govoriš. Zato vjerujem da i sada želiš uspostaviti sa mnom komunikaciju. Radostan sam zbog toga. Imam radost u srcu jer znam da pripadam Tebi. Osjećam kako me želiš po ovoj meditaciji odvesti na nova mjesta, mjesta koja su bliža Tebi i bliža tome gdje Ti hoćeš da budem. Već sada Gospodine ispuni moje srce radošću i nadom. Nadom u Tvoje obećanje. Nadom u Tvoju prisutnost. Daj mi ono duhovno blago, potrebno da prepoznam život. Znaš Gospodine, ovu Ti molitvu ne prikazujem samo za sebe. Prikazujem je za sve one koji su sada u mom srcu. Svi želimo biti jedno i zajedno. Zato sam i molio. Molim i uvijek ću te moliti sa sigurnošću, u Tvoje ime… a u nastavku razmišljanja pokušaj u sebi približiti sebe. kako ćeš to učiniti?

Otkrij u sebi  da se Bog zaista može predivno kretati u tvom životu. To zvuči tako jednostavno i uobičajeno. Ali, unatoč te jednostavnosti pokušaj me slijediti. Bit ću konkretna. Činjenica je. Najteža stvar kod svakog od nas jest naučiti, znati i htjeti izabrati život i živjeti! Što to konkretno znači? Izabrati život i živjeti znači, živjeti svaki trenutak života u zahvalnosti i dubokoj ljubavi prema Bogu i drugima. Jer, onda kada smo izabrali život  u Bogu, tada On u nama čini velike stvari.

A što još treba činiti?

Jednostavno je. Predaj Bogu one tvrde dijelove svog srca. Svi ih imamo. Predaj i one tvrde dijelove svoje duše koji su bili povrijeđeni. Moli da ih Gospodin omekša. Neka ih tako omekša da može u njih ući i pretvoriti ih u prostor novog života i ljubavi svoje.

I za kraj. Uđi u novi život i prepoznaj koje je to lice Očevo koje je TEBI objavljeno? Tko je TVOJ Bog kojega ljubiš? Koji dio sebe je Bog tebi objavio? Moraš to znati. Moraš vjerovati i moraš ljubiti. Zato, osluškuj život. Voli život i budi život onima kojima te Bog šalje!

s. Augustina Barišić
Klanjateljica Krvi Kristove{jathumbnail off}