Modriča
Typography

U subotu 28. siječnja 2017.god. u Modriči je uspješno realizirana šesta po redu Ćetenijada a riječ je o tradicionalnom slatkišu za koji je osim niske temperature potrebno i veliko znanje kuhara. Ovaj divni i sadržajem bogat događaj su kao i ranijih godina organizirali mladi inicijativni modričani.

cetenijada2 900

Ulogu koordinatora je vrlo uspješno i ovaj puta  obavio Jasmin Džaferspahić. Najveći problem ali ujedno i izazov ove godine bila je  vrlo niska temperatura jer se sam događaj odvijao na otvorenom a temperatura je bila -14 gradi.

Prija same organizacije bilo je prijedloga da se događaj odgodi za neko toplije vrijeme ali se to ipak nije dogodilo. Niska temperatura je za sve bila izazov, kako za organizatore tako i za nastupajuće ekipe i posjetioce. Na kraju su svi pokazali pravu odvažnost  i zadovoljni su da se zakazani termin nije promjenio.

U samom takmičenju sudjelovalo je ukupno sedam ekipa i to: - Mejdan Modriča; - Veliko srce Modriča; - PSG Gradina Gradačac; - 4T  Modriča-Tarevci; - S M T   Tarevci; - Al a mod Modriča; i - Hertex Modriča.

cetenijada 900

Pored pohvalnih riječi organizatorima za ukupnu organizaciju, čestitke su primili i za uručene vrijedne nagrade učesnicima. Tako su najuspješniji bili: 1. Mjesto ekipa PSG Gradina Gradačac; 2. Mjesto ekipa SMT Tarevci; 3. mjesto su sa istim brojem bodova osvojile su ekipe 4T Modriča-Tarevci i Al a mode Modriča. Dakle, ove ekipe su osvojile vrijedne nagrade,  dok su ostale ekipe primile utješnu nagradu.

I ako je bilo jako hladno (-14 gradi ispod nule) na kraju su svi bili zadovoljni i nitko nije osjećao toliku hladnoću. Organizatori su bili zadovoljni uspješnom organizacijom, ekipe uspješno napravljenim ćetenijama, a posjetitelji dobrom zabavom.

Tako se ljubitelji ovog tradicionalnog slatkiša već raduju Ćetenijadi u Tarevcima koja je zakazana za 25. Veljače 2017. u Tarevcima na platou ispred omladinskog doma u Tarevcima.

Press Posavina.orgcetenijada2 900