Nada Koturić
Typography

-Anastazija Kočić, trogodišnja djevojčica iz Orašja boluje od teške bolesti naziva spina bifida, što zapravo znači rascjep kralježnice ili poremećeno zatvaranje kralježničnog kanala. Iza malene djevojčice je nekoliko operacija. Ne hoda niti govori, ali puno ljubavi dobiva od svojih roditelja majke Pavke i oca Simbada, koji pokušavaju najviše što roditelji mogu.

Ipak, financijske su im mogućnosti ograničene pa su stoga svoju svakodnevicu i borbu sa teškom bolešću svoje djevojčice podijelili i sa medijima.

anastazija

Otvorili su vrata svojeg doma i pokazali kako izgleda jedan njihov dan i kako se zapravo nose sa svim problemima.

Danonoćna briga

Zbog danonoćne brige o kćerki, majka Pavka nema vremena posvetiti se neko drugom poslu.
-Ustanem ujutro u 7, ona se kateterizira pet puta na dan, dam joj lijekove da pije, nahranim je i tako pratim cijeli dan sve što joj treba. Jede samo kašastu hranu za bebe. Svakog mjeseca mi je prioritet i najpotrebnije da Anastazija ima svaki dan lijekove, njezinu hranu, mlijeko, sterilne komprese i sonde za hranjenje koje koristim za ispiranje mokraćnog mjehura da ne bi došlo do infekcije bakterija, a za nas nije važno, kaže brižna majka Pavka.

Nažalost, prognoze liječnika nisu optimistične, čak s tendencijom da može doći i do težih oblika bolesti. Stoga je, preporučuju, najbitnije da Anastazija dobiva svu svoju terapiju na vrijeme.

Pomozimo Anastaziji

Otac je, također, nezaposlen. Uvijek je u traženju nekog novog posla i načina da prehrani obitelj, prije svega da osigura lijekove sa svoju djevojčicu. Sada obitelj živi od njegovih dnevnica i invalidnine.
-Što god nekome nešto treba za uraditi ne odbijam, od unošenja i cijepanja drva do ostalih sezonskih poslova, jer dnevnice su glavni izvor moje zarade. Tko god me nazove nešto da pomognem, ne odbijam, kaže otac Simbad.
Zahvalan je što su građani u nekoliko navrata organizirali za njih pomoć, no pribojava se budućnosti a ona bi, kaže, bila puno sigurnija da ima bilo kakav stalan posao kako bi bio siguran da može financirati sve ono što je obitelji potrebno.

-Dođite u IX ulicu 76 u Orašju i uvjerite se u istinitost naše životne priče ili nas nazovite na 63 266 996, poručuju Kočićevi. Mjesec prosinac je mjesec darovanja, stoga, jednoglasni su posavski mediji koji su uputili apel umjesto ove posavske obitelji, usmjerimo je prema ovoj djevojčici i njenim potrebama.

Za Posavinu.org piše Nada Koturić