Nada Koturić
Typography

Motoristi iz Posavine posebni su po mnogo čemu, no ponaviše jer šire pozitivnu energiju i željom da raznim sadržajima učine što ljepšom svoju i svakodnevnicu sugrađana, čak i u ovo koronadoba. Treću godinu za redom najradosnijem mjesecu darovanja u prosincu motoristi na najistočnijem dijelu općine Orašje, istodobno i Županije Posavske, donijeli su osmjehe na licima mališana Vidovica, Jenjića i Kopanica.

vidovice bozic

Radi se o motoristima, u najvećem dijelu dijaspore bez kojih ne prođe niti jedna humanitarna akcija u rodnom kraju. Među najaktivnijim i inicijatorima su Branka i Marko Šokić – Šole. Na organiziranom Božićno-novogodišnjem druženju, najmlađim mještanima svojih sela dijelili su darove, prigodne slatke paketiće. U toj su im se nakani pridružili i članovi Moto kluba Posavac Orašje i Kraljevi raga Tolisa. Manifestaciju su mještani, a osobito djeca prigrlili radošću a to su i potvrdili dolaskom blizu tisuću posjetitelja.motomrazovi 900

Sajam radosti

-Prije svega cilj nam je da obradujemo djecu sa poklon paketima, a uz to da se mještani ovog dijela Županije Posavske okupe na jednom mjestu i družimo jer u ovom vremenu otuđenosti toga je sve manje, poručuje najaktivniji u akciji Marko Šokić Šole u ime oko 60-tak bikera Istok ( Vidovice, Jenjić, Kopancice). Inicijativa je zapravo, kaže Branka Šokić, krenula posve slučajno, od jednog dječaka koji je zaželio da mjesto radosno oživi pa bi u se češće vraćao.

-Motoristi su uvijek za pozitivnu akciju i organizaciju nekog događaja u smislu oživljavanja mjesta. Ni sami nismo očekivali toliku posjećenost, te da će akcija naići na toliki odaziv, pojašnjava Branka. Prije podjele paketića i druženja na sajmu, motomrazovi su posjetili i posljednja počivališta svojih članova na grobljima u Viovicama i Kopanicama te zapalili svijeće u znak sjećanja na preminule članove.motomrazovi 901

-Želimo iz Vidovica svima dati poruku, osobito klubovima i mjesnim zajednicama da i oni u svojim sredinama naprave ovakve akcije malih sitnih radosti koje donose radost najmlađim stanovnicima Posavine, a i nama starijim za kratak trenutak druženja u znaku njegovanja tradicije, kaže motorista i predsjednik mjesne zajednice Kopanice Ivo Marković.

Manifestacija je radosno završila spektakularnim vatrometom.

Za Posavinu.org piše: Nada Koturićmotomrazovi 902