Nada Koturić
Typography

HOK Domaljevac šampioni su jesenjeg dijela prvenstva. Završili su jesenu sezonu sa svih devet pobjeda u prvenstvu. U susretu sa OK Bosna Sarajevo na domaćem terenu u Sportskoj dvorani fra Martina Nedića u Orašju slavili su pobjedu kroz sva tri meča (25:20, 25:23, 25:19). Dvije utakmice u sedam dana i dvije nove pobjede još su više učvrstili poziciju HOK Domaljevca kao vodećeg kluba na ljestvici Premijer lige BiH i približile je prijestolju prvaka BiH.

hok 8

Čak i trener kluba Zlatko Ivić, uvijek sa dozom opreza kod davanja izjava, priznaje da klub nikada u svojoj povijesti, čak iz vremena i generacije kada su tijekom Domovinskoga rata igrali u Hrvatskoj ligi kada su kao predah nakon dežurstva na crtama obrane Posavine odlazili odigrati poneku utakmicu, ovoga puta ne krije oduševljenje i gotovo je siguran u ostavanje titule prvaka BiH.

Korak bliže prijestolju prvaka BiH

-Teško je pobijediti jednu momčad za redom praktično u sedam dana i u oba puta sa 3:0. Po meni nismo baš odigrali vrhunski kvalitetan susret u polju i obrani kao prošlu utakmicu, ali oslonili smo se na individualnu kvalitetu igrača gdje je Andrija Divljan briljirao servisom sa brojnim asevima praćenim burnim oduševljenjem i pljeskom naših uvijek vjernih navijača koji ne posustaju u praćenju naših susreta ma gdje ih igrali. Mislim da i publika osjeća i želi sudjelovati u tome da su ovo povijesni trenuci za HOK Domaljevac jer nikada nismo imali u svih devet kola devet pobjeda. hok 7

Ako k tome dodamo tri utakmice KUP-a i još prijateljske utakmice sa svim pobjedama, gotovo je to nevjerojatno da nismo zabilježili poraz. Kada je tim dobar i kompaktan ali i pojedinici izuzetni, onda je samo nebo granica, kaže ponosno trener Ivić i najavljuje nastavak odličnih susreta, po njemu najtežih za klub.-Završio se prvi dio Prvenstva i već u srijedu 7.12. idemo u Kakanj a nakon tog susreta za vikend čeka nas ponovo teška borba ovdje u Orašju sa ekipom Radnika iz Bijeljine. Ipak, kao i uvijek ja sam realni optimista.

Sportska čestitanja

Andrija Divljan zasigurno je bio igrač susreta. Briljirao je osobito na servisu no i u susretu koji je bio zanimljiv i niti malo lagan meč za domaćina.-Maksimalan rezultat u sva tri seta govori o našoj jačini čak i u trenucima kada je u trećem meču bilo izjednačenje da bi se onda pokazao kvalitet naše ekipe. Čeka nas u gostima težak meč, ali nadamo se naravno zadržati lidersku poziciju. Muhamed Kadrić, pomoćni trener OK Bosne Sarajevo sportski je čestitao, kako je kazao boljem protivniku.hok 6

-Očekivao sam drugačijem ishodu nakon našeg prvog poraza sa domaljevčanima, ali ponovo je domaćin bio bolji i zasluženo su slavili pobjedu. HOK Domaljevac se definitivno izdvojio na vrhu tabele kao apsolutni favorit za osvajanje trofeja a mi ćemo tražiti svoju šansu u narednim utakmicama sa Ilidžom i derbi kola protiv ekipa Kaknja i Borca, kaže Kadrić.

hok 9

U nastavku HOK Domaljevca očekuju dvije najteže utakmice u ovom dijelu Prvenstva. Odbojkaši Zlatka Ivića putuju u Kakanj gdje će odmjeriti snage sa istoimenom odbojkaškom momčadi, a već za vikend u goste im stiže odlična drugoplasirana ekipa OK Radnika iz Bijeljine. Ako izađu kao pobjednici kroz ta dva susreta, u HOK Domaljevcu sigurni su u osvajanje titule prvaka BiH.

Za posavinu.org GIP piše: Nada Koturić