Nada Koturić
Typography

ORAŠJE- Svijet bez glazbe ne bi bio tako lijep. Ona je za nas kao zrak bez kojeg ne možemo jer je osjećamo cijelim bićem, poručili su iz Kulturnog centra Ivo Gregurević u Orašju kroz prekrasan koncert nagrađeni učenici Glazbenih škola Orašja i Odžaka. Progovorili su o svojim tananim osjećajima kroz note Bacha, Chopina, Beethovena i drugih velikana klasične glazbe. Dvoranu su ispunili notama ljubavi, emocija, posebnog ozračja koje glazba stvara i pobrali buran pljesak i ovacije publike.

glazba 2

Glazba je to bila nagrađivanih učenika koji samozatajno rade i ne očekuju ovacije za iznimnu angažiranost iako, i to treba naglasiti, uz sve veće školske obaveze koje savjesno obavljaju, oni svoje slobodno vrijeme satima uz klavir usmjeravaju prema kreativnosti. Kažu nam, vodilja nam glazba koja nam daje zvonku radost života. Uspjeh je ovo ne samo tih mladih i darovitih glazbenika, svakako i vrijednih profesora glazbe, ali i obitelji koji ih prate na njihovom putu.

Čarobni svijet nota

Glazbena škola u Orašju postoji već 23 godine a prije šest godina otvoren je i odjel Glazbene škole u Odžaku. U čarobni svijet nota i glazbe mlade uvode profesori Elna Bukvić i Enis Rabić kao i voditeljice glazbenih škola u Orašju i Odžaku prof. Marija Nedić i Đurđica Pavlović. glazba 4

U Orašju su se predstavili mladi koji su sudjelovali i osvojili nagrade na dva prestižna međunarodna natjecanja, „Primavera“ u Bijeljini i „Skala“ u Brčkom. Svi su bez iznimke bili apsolutno odlični. Među njima bili su brat i sestra Sanjin i Iman Ćorhasanović. Sanjin je poseban ne samo zato što je na čak dva natjecanja ove godine osvojio prva mjesta nego i zato što je jedan od 10.000 ljudi sa apsolutnim sluhom. Bez daha je ostavio publiku za izvedbe Bacha i za Chopinov Nokturno. Veliko BRAVO zaslužuje i najmlađa Laura Živković kao i emotivan nastup Ivane Dominković, briljantne Lana Mujić, Esma Sinanović, dvije Sare Jazvić i Babić, Majra Al-Saleh i Martina Pandurević.

glazba 3

Glazbena rapsodija u Orašju

-Glazba nadahnjuje cijeli svijet, opskrbljuje dušu krilima, potiče let mašte, glazba daje život i zabavu svemu što postoji, utjelovljene svega lijepoga, posebnog, uzvišenog, uputila je ove nadahnute riječi moderatora koncerta i glazbenica prof. Magdalena Mišković tijekom koncerta uz poruku zahvale svima koji potiču mlade glazbenike i medije koji ih promoviraju. Ravnateljica Nada Bačić naglasila je važnost glazbe u životu svakog mladog čovjeka te istaknula kako zbog svojeg angažmana zaslužuju veliko hvala jer pronose ne samo pozitivan glas posavski svoje sredine i škole već i cijele Županije Posavske.glazba 1024

U ime domaćina susreta prigodne je riječi potpore daljnjem glazbenom usavršavanju uputila ravnateljica Centra za kulturu Sanja Pejić te je sudionicima koncerta uručila posebne zahvalnice.

Za Posavinu.org piše: Nada koturić