Nada Koturić
Typography

ODŽAK - Posavina ne prestaje iznenađivati svojim sportskim uspjesima klubova koji uz minimalna sredstva postižu rezultate vrijedne divljenja. Već smo govorili o uspjesima domaljevačkih odbojkaša, no općina Odžak također ima odbojkaškog potencijala jer ne zaboravlja se njihova osvojena titula državnog prvaka i niz drugih prvenstava.

Ovoga puta ostajemo ponovo u općini Odžak jer su podigli letvicu na najvišu svjetsku razinu u kickboxingu, još jedan od fenomena naših sredina kako se sa skromnim ulaganjima postižu vrhunski rezultati.

kik boxing 1

Općina Odžak je naime dobila viceprvaka svijeta u kickboxingu, (Pavo Andrijanić), a Teo Grgić svoju je kolekciju od 120 medalja i 13 pehara upotpunio i sa dvije bronce u kickboxingu na svjetskom kupu u Mađarskoj. Ako k tome zbrojimo još niz drugih medalja koje su osvojila klubovi kickboxinga i tekvandoa Odžaka, s punim pravom se mogu pohvaliti iznimnim uspjesima koje nemaju puno veće sredine.

Uspjeh svjetskog ranga

Sportski klub „Kikcboksing Odžak 2002“ nosi ime po godinu svoga osnivanja, a s puno entuzijazma osnovao ga je Nikola Matanović. Danas je predsjednik Kluba Grgo Grgić. Vrijedni treninzi donosili su uspjeh kroz godine rada a za svoju dvadesetu godišnjicu osvojili su na Svjetskom kupu kikc-boksa u Budimpešti titulu viceprvaka i dvije brončane medalje za treća mjesta u juniorskoj konkurenciji. Mještani odžačkog sela Vojskove pripremili su svečani doček svom mještaninu Pavi Andrijaniću, novom juniorskom viceprvaku i osvajaču brončanih medalja kao i čitavoj ekipi.kik boxing 2

-Naravno da sam presretan zbog ovog uspjeha jer sam vrijedno vježbao i postao viceprvak svijeta. Moj stalni trud se na izvjestan način isplatio, a stalni treninzi potvrdili da uvijek za maksimalno zalaganje rezultat neće izostati, kazao je po dolasku u Vojskovu Andrijanić. Vrijedan je isticanja i Teo Grgić budući je osvajač tri naslova prvaka Europe u tekvandou, te pet državnih naslova kao i dvije brončane medalje za treća mjesta u juniorskoj konkurenciji.

Primjerni i najuspješniji

Od 2005.g. odžački klub je član Kickboxing saveza BiH i u vrlo kratkom vremenu postali su respektabilni u savezu i jedan od najuspješnijih pa i najtrofejnijih klubova sa odličjima sa brojnih natjecanja, a članovi i klub proglašavani su najboljim i pohvaljivani za primjerno ponašanje na borilištima. Među uspješnim borcima svakako treba spomenuti i velike uspjehe koje je svojedobno postizao Zejd Džananović.

kik boxing 5

U klubu ne skrivaju radost posljednjim blistavim uspjehom, krunom višegodišnjeg rada. Grgiću je dodatna radost i zbog sina Tea Grgić, najboljeg juniora u kickboxingu u BiH koji je dobio i poziv za reprezentaciju BiH za svjetsko prvenstvo u Italiji.

Nemaju svoje prostorije

-Ovo je samo kruna dugogodišnjeg uspješnog rada kluba u kojem sam predsjednik tek posljednje dvije godine a ranije je bio Nikola Matanović. Ranije je treninge vodio Adnan Šaldić a sada ih vodi Teo. Klub okuplja 20 aktivnih članova koji tri puta tjedno treniraju, kaže Grgić. Unatoč tomu što su osvajači prvenstva u BiH, svjetskog ranga odličja, te niza medalja i pehara na prvenstvima u okolnim državama nemaju čak niti svojih prostorija pa sve medalje čuvaju u iznajmljenom prostoru, potvrđuje nam Grgić.

kik boxing 4
-Najviše je mladih koji vrijedno vježbaju tako iako se dob članova kreće od sedam do 40-tak godina. Svima je taj sport u krvi i odavno je postala sastavnica naših života. Dakle, klub ima budućnosti jer mladi dominiraju a svojim smo rezultatima pokazali kako možemo maksimalne rezultate postići uz minimalna sredstva jer imamo motivacije i neku posebnu snagu koje nam valjda daje ovo naše podneblje puno pojedinaca sa izvanrednim sportskim uspjesima, poručuje predsjednik Sportskog kluba „Kikcboksing Odžak 2002“ je Grgo Grgić.

Za GIP piše: Nada Koturićkik boxing 6