Nada Koturić
Typography

Motoristi iz Tolise posebni su po mnogo čemu, no ponaviše jer šire pozitivnu energiju svojom mladošću i željom da raznim sadržajima učine što ljepšom svoju i svakodnevnicu sugrađana, čak i u ovo koronadoba. Članovi Moto kluba iz Tolise zovu se „Kraljevi Raga“ jer vraćaju sjaj starim motorima i pri tom se odlično zabavljaju. Slobodo vrijeme koriste za renoviranje starih motora koji izvlače sa tavana svojih djedova i daju im stari sjaj.

O zapadu ne razmišljaju, kažu, previše vole Posavinu i laganiji ritam života bez puno novca ali sa puno više zadovoljstva življenja. Prepoznatljivi su ne samo po svojoj buci na kojoj u Posavini nema prigovora, već i po svojoj organiziranosti, Sudjelovanju u svim humanitarnim akcijama, no posebna im je, poručuju, ova blagdanska jer donosi radost na licima djece.

motomrazevi nak bih

Pozitivna energija

Svoju pozitivnu energiju ovih su dana „Kraljevi raga“ podijelili sa najmlađim u svojem mjestu. Već treću godinu za redom slatkim paketićima obraduju toliške mališane, a one malo starije počaste kuhanim vinom, sokovima i mesnim specijalitetima. Lijepo druženje u središtu sela okupilo je 30-tak motorista iz Tolise i susjednih mjesta, koji su djeci podijelili 140 paketića. Vodili su računa pri tome i na epidemiološke mjere. Vesela povorka moto mrazeva stigla i do istoka općine Orašje, do djece Vidovica, Jenjića i Kopanica. Mnogo je zaljubljenika dvotočkaša i na tom dijelu Posavine. I oni slove za iznimno organizirane momke koji često humanitarno djeluju, šire vedrinu, optimizam i beru simpatije. Djedice i bakice Mrazovi u crvenim odijelima, i još pri tome na motorima, nailazili su na radosne osmjehe, prije svega djece a onda i odraslih. Za mališane su uz svu radost koju su donijeli svojim atraktivnim odijelima i motorima, djeca su obradovana i slatkim paketima.

Popularni motori

Motoristi su iznimno popularni u Posavini a ujedinjuje ih Auto moto klub „Posavina“ koji svake godine , izuzev ove sa korona podznakom, organizira najstarije po tradiciji moto susrete u BiH.-Mi smo optimisti jer svaka viroza ima početak i kraj, pa su i naše želje za blagdan Božića i Nove 2021.g. usmjerene prije svega na dobro zdravlje u kojem ćemo dočekati i organizirati tradicionalnu međunarodnu smotru motora u Posavini 2021.godine, zajednička je poruka posavskih moto-mrazeva Posavine.

Za Posavinu.org piše Nada Koturić