Nada Koturić
Typography

Posljednji turniri za mlađe kategorije odbojkaša koji su održani u Sarajevu potvrdili su kako Posavina ostaje na pijedestalu područja iz kojeg potječu najbolji odbojkaši i klubovi. Domaljevac, Brčko i Modriča tri su središta gdje mladi nastavljaju odbojkašku tradiciju vrhunske odbojke. Nakon gorkog okusa u kojoj je HOK Domaljevcu za „dlaku“ izmaklo zlato, pioniri potvrđuju da su i oni dorasli zlatne tradicije kluba, najtrofejnijeg u Federaciji BiH po broju osvojenih medalja.

Najbolji Jakov Matić

Na finalnom odbojkaškom turniru u mlađim kategorijama za prvaka Federacije BiH u pionirskoj konkurenciji turnir sudjelovali su domaćin OK „Bosna“ i pioniri HOK Domaljevca. U susretu koji je odlučivao o prvaku, mladi odbojkaši Domaljevca superiorno su nadigrali domaćine i pobjedom 3:0 osvojili titulu prvaka FBiH. U setovima je bilo (8 : 25 , 13 : 25 i 13 : 25 ). Uz pobjednički pokal, u ruke odbojkaša Domaljevca stiglo je još jedno veliko priznanje za mladog Jakova Matića koji je proglašen za najboljeg igrača turnira pa je uz zlatnu medalju nagrađen i novčano od organizatora. 3

Uz Matića u prvoj je postavi je i Pavao Dujmenović, Marko Mikočić, Mario Iljazović, Arman Smailović, Dominik Anđić, Đuro Benković i Marijan Oršolić.

-Naši su klinci pokazali da su vrsni odbojkaši. Bili su superiorni u svim segmentima igre. Definitivno to je najbolja generacija odbojkaša koja stasa u Domaljevcu ( 2006.g.) predvođeni Jakovom Matićem. Pobijedili su lagano u sva tri seta i to sa uvjerljivom prednošću, prokomentirao je trener HOK Domaljevca Zlatko Ivić.

Mlade nade odbojke

U Sarajevu je održan i dvodnevni finalni turnir za prvaka FBiH u juniorskoj konkurenciji. Nastupili su: Bosna iz Sarajeva, HOK Domaljevac, Jedinstvo Brčko i Kakanj 78. Juniori Domaljevca su pobijedili domaću Bosnu sa 3:0, (27 : 29 , 19 : 25 , 23 : 25 ), a poraženi su od Kaknja i Jedinstva iz Brčkog, obje sa 3:0. Prvo mjesto pripalo je Jedinstvu, drugo Kaknju, treće Domaljevcu koji u Sarajevo nije išao u puno sastavu, pa su i očekivanja u klubu bila skromna. HOK Domaljevac ipak ne može niti sa jednog turnira otići bez medalje, pa su i sa ovoga natjecanja ponijeli doma broncu za osvojeno treće mjesto.2

Mladi su budućnost

Budućnost HOK Domaljevca nije upitna, mlađe generacije postupno stasaju i nastavljaju tradiciju najtrofejnijeg kluba u Federaciji, potvrdio nam je trener Ivić koji politiku kluba usmjerava upravo prema najmlađim kategorijama.

- Bez te djece bolje da nema kluba, jer ako nema baze nema niti nadgradnje. Smisao kluba i jeste da se njeguje mladost, širi priča odbojke. Siguran sam da će idućih godina ova najmlađa ekipa odbojkaša biti vodeća u državi. Od ove sezone ćemo najvjerojatnije usmjeriti jednog od trenera kluba samo za njih. Vjerujem da će iskusni Miroslav Lopandić biti zadužen za treninge sa najmlađim kategorijama, kaže Ivić.

2

Domaljevac je inače u posljednjih desetak godina osvajač ili finalista u mlađim kategorijama odbojkaša. -Kada zbrojimo osvojene medalje pionire, kadeta, juniore i osvojena prva mjesta, svake godine bar smo u jednoj kategoriji prvaci ili viceprvaci, a znalo se dogoditi u vrijeme kada je igrao Ivo Ivić igrao da smo prvi u sve tri kategorije. Mi smo sigurno najtrofejniji klub u F BiH u mlađim kategorijama. Naša vitrina sa peharima postaje pretijesna. U njoj je najmanje 30-tak pehara za mlađe kategorije, tvrdi Ivić.

4

14. i 15. svibnja

Osvojeno prvo mjesto otvorilo je vrata odbojkaškim pionirima HOK Domaljevca u završnicu natjecanja BiH gdje sudjeluju po dva kluba iz Federacije BiH i RS-a ( OK „Mladost“ iz Brčko i OK Modriča). -Ovo je istodobno i ogledalo odbojkaške Posavine jer sve su to klubovi toga podneblja. Domaljevac, Brčko i Modriča središta su gdje se očito igra najbolja odbojka. Nadamo se da ćemo u suradnji sa našim sponzorima i Odbojkaškim savezom BiH dogovoriti da budemo u Orašju organizatori završnog turnira OS BiH za mlađe kategorije dječaka 14 i 15. svibnja, zaključuje Ivić.

Za Posavinu.org piše Nada Koturić