Nada Koturić
Typography

U prvoj odbojkaškoj utakmici polufinala HOK Domaljevac dobio je sedmerostrukom državnog šampiona OK Mladost Brčko, i to na njihovom terenu u Brčkom rezultatom 3:1 u setovima (25:16, 24:26, 22:25 i 22:25). Uzvratni susreti je na rasporedu su 6. travnja u sportskoj dvorani u Orašju. Za mnoge, to je bilo iznenađenje jer brčaci su po mnogima bili favoriti. Zlatko Ivić, trener HOK Domaljevca prima ovih dana brojne čestitke za odličnu prikazanu odbojku svojih izabranika.

Nakon pobjede igrači HOK Domaljevca nisu skrivali oduševljenje. Bili su euforični, no trener Ivić i tada je bio suzdržan jer , kaže, već je u mislima u idućem susretu na domaćem terenu u uzvratnom meču

Idu po drugu pobjedu

-Istina je, u ovoj utakmici apsolutni favoriti bili su odbojkaši Brčkog jer osvojili su do sada sve što se moglo osvojiti, pa očekivati pobjedu pomalo je bilo nadrealno, ali mi smo klub koji uvijek daje maksimum u svakom susretu i nikada se ne predaje, ma kakav Golijat bio ispred nas.

odbojka

Eto, to smo i dokazali. OK Mladost je čak u našoj dvorani uzeo finale Kupa, jer su tada bili moćniji. Pokazali smo da smo im dostojni partneri, čak i bolji u ovoj partiji. Inače smo ovih dana dosta analizirali našu igru i promijenili neke stvari. Moji su igrači ispoštovali što sam im rekao, i sve je išlo prema planu. Play off je organiziran na ubrzan način susreta koji se odigravaju srijedom u subotom, no mi se tome prilagođavamo i ponovo nas čeka težak duel. Vjerujem da će biti nekoliko stotina naših navijača. Bit će to spektakl pa se nadam da moji igrači neće sagorjeti od želje da pokažu što znaju. Pozivam još jednom naše vjerne navijače da zajedno dođemo i do naše druge pobjede, poručio je Ivić.

Srčani ali trezveni

U susretu sa brčacima osobito je bio raspoložen za igru i gotovo neuhvatljive lopte libero Anto Oršolić.-Ovih dana nam je doista trebao mir jer u određenim trenucima, kada malo „podivljamo“ ne znamo se kontrolirat, pa sam sebi rekao, otkriva nam temperamentni Anto, moramo svi malo smanjiti gas. Neka nam želja i dalje bude takva kakva jeste bezgranična, ali da je glava mirna i to je mislim presudilo. Čak i nakon prvog izgubljenog seta ostali smo mirni i tada sam znao, ako tu mirnoću zadržimo, pobjednici smo. Treba biti tenzija i želje u igri, ali moramo biti mirni i držati se našeg dogovora. Ta je taktika urodila plodom. Čestitam još jednom igračima Mladosti na fer i korektnoj borbi. Bit će tu još dobrih partija, a mi se naravno nadamo prolasku dalje. Oni sada dolaze kod nas u Orašje, no mislim psihološka je prednost na našoj strani, a veliki će pritisak biti na njihovoj. Smatram da play off doista igramo odlično. Dat ćemo sve od sebe kao i uvijek i vjerujem u našu pobjedu, poručuje Oršolić.

Najdraža pobjeda u sezoni

Zadovoljan je odigranim susretom i Velibor Vuković. -Ovo nam je najdraža pobjeda u čitavoj sezoni. Igrali smo sa 100% naših mogućnosti jer sve ostalo ne bi bilo dovoljno protiv ovakvog tima. U prvoj polufinalnoj utakmici pobijedili smo šampiona i to na njihovom terenu, a sada u drugu utakmicu ulazimo rasterećeno i to igramo na domaćem terenu u Orašju, kaže Vesko, a oduševljenje pobjedom ne skriva i najmlađi Franjo Ivić koji je na utakmici pružio veliki doprinos da njegova ekipa dođe do pobjede.

opdbojka02

-Trener nas je odlično pripremio, opušteno smo ušli u susret i odigrali sjajnu utakmicu. Pucači Božić i Stanislav su odlično odigrali utakmicu, vjeruju u mene pa i kada pogriješim, oni to isprave, skromno kaže Ivić sa nespornim talentom koji nadomješta njegovu mladost. Navijači su također prednost HOK Domaljevca, jer nikome nije svejedno kada se igra pred domaćom publikom. Tako će biti i u srijedu 6.04. kada HOK Domaljevac ulazi u drugu utakmicu rasterećeno sa jednom pobjedom, što je ogroman poticaj da zabilježe novu pobjedu nad državnim prvakom.

Za Posavinu.org piše Nada Koturić