Nada Koturić
Typography

 DOMALJEVAC-Ponovo se Domaljevac potvrdio kao odbojkaški  fenomen. Bez ijednog izgubljenog seta HOK Domaljevac osvojili je, bolje rečeno, obranio u Cazinu prošlogodišnju titulu prvaka FBiH u katedskoj kategoriji. Trojica momaka Ivo Ivić, Matej Ivić i Joso Tepeluk tomu su najviše doprinijeli. Matej Ivić proglašen je najboljim igračem turnira.

Piše: Nada Koturić

Posebnost je pobjedničke ekipe jer u njoj igraju dva brata Ivo i Franjo. Njihov je tata Zlatko Ivić zapravo trener HOK Domaljevac.Cijelu ekipu brižno čuva od ozljeda medicinska sestra, Zlajina suprugaŽeljka, dok baka kući čuva medalje i pehare ekipe jer oštećena u poplavama prostorija kluba i dalje čeka neka bolja vremena. Priču o sportskoj obiteji  „Kostelićevih“na posavski način već smo ispričali, a ovoga puta potaknuti novim usjehom, otvorili smo vrata dvorane u Grebnicama kako bi otkrili gdje je tajna uspješnosti ekipe koja u minimalnim uvjetima daje maksimalne rezultate.

domaljevac odbojka 900

Rat i odbojka

Odbojkaška tradicija tog posavskog mjesta seže od 1981.g. ali i prije se u Domaljevcu na Srimcu igrala odbojka. Zule, Bele, Tetić, Pajo, Čkalja prvi su otvorili tu lijepu priču domaljevačke odbojke koju danas nastavlja graditi Zlatko Ivić Zlaja. -Moja je generacija krenula tek igrati uz velike odbojkaše, no stigao je rat i život je stao. Našem Zuletu (Anto Tepeluk) legendi odbojke sinula je genijalna ideja da počnemo trenirati već 1993.g. Saljo nam je pomogao da se natječemo Slavonskom savezu kako bi se rasteretili svih ratnih problema, ostali normalni. Tada smo se zvali „Izbjegličko društvo Domaljevac“ i tako je sve počelo, priča nam Zlaja i dodaje, kada su Zuletu liječnici kazali :biraj, srce ili odbojka, ja sam morao preuzeti odgovornost vođenja odbojkaša Domaljevca.

Treniraju i djevojčice

Ivić ne skriva ponos na današnje odbojkaše. Trenutačno u klubu trenira više do 30 odbojkaša iz Domaljevca, Bazika, Grebnica, Tolise, Donje Mahale, Boka i Orašja i to sve četiri selekcije, i uz to trenira i djevojčice u Osnovnoj školi. -Uvijek su bili pojedinci koji pokreću klub. Naravno sam ne mogu pa su tu Ivo Matić, Krešimir Mijić, Miroslav Lopandić, Ivan Mijić, ravnatelj škole Stjepan Piljić, predsjednik kluba Stamenko Ćošković, Uprava. Pokušavamo održati tradiciju nizanja uspjeha naše posavske odbojke, pojašnjava trener kluba kojeg protivničke ekipe uvijek respektiraju jer domaljevčani uvijek važe za favorite.

domaljevac odbojka trofeji 900
 
Srimac odgaja odbojkaše

Posebnost je domljevačkih odbojkaša jer imaju Srimac (zaseok Domaljevca gdje su tereni pod otvorenim nebom). – Imamo tradiciju odigravanja susreta starijih odbojkaša sa mladim ekipama. To nadigravanje traje cijelo ljeto, organiziramo turnire, učimo modernu odbojku, jednostavno cijelo mjesto živi za odbojku, kažu nam u klubu. Takav rad je nagrađen brojnim uspjesima koje su pratila priznanja, pehari, medalje za brojna prva mjesta. -Pred nama je za vikend završnica federalnog juniorskog prvenstva u Olovu. Ne skrivamo da smo i tu ponovo favoriti. Nakon toga dolazi završnica kadetskog državnog natjecanja. Spremno dočekuje sve susrete , odbojkaši su fizički pripremljeni i motivirani ljubavlju prema sportu i odbojci što pokazuju na terenu poznatom posavskom požrtvovnošću. Ne predajemo se i uvijek idemo za pobjedom. Valjda je to dobitna kombinacija za naš uspjeh - naša posavska izdržljivost i energija koja nas uvijek gura naprijed ma kako teško bilo, zaključuje Ivić i dodaje, svi koji žele pomoći rad kluba, dobro su došli.

Za Posavinu.org piše Nada Koturić