Nada Koturić
Typography

U svakodnevici koju u velikoj mjeri oblikuju i društvene mreže koje plasiraju i u prvi plan ističu vijesti o osobama ili događajima vezanim za zabavu, estradu, sport. Rijetko će se naći kao udarna vijest uspjeh nekih mladih genijalaca koji samozatajno rade i postižu pri tome iznimne rezultate u oblasti znanosti, učenja i sličnih područja.

S ponosom stoga ističemo učenike koji svojim briljantnim poznavanjem matematičkih znanosti zaslužuju isticanje, a njihov trud nagrađen bar javnim medijskim objavljivanjem. Miro Jelečević, Ana Kobaš, Marijan Vidović, svo troje učenika iz Srednje škole fra Martina Nedića Orašje i Valerio Čočaj iz Srednje škola Pere Zečevića Odžak, četiri su srednjoškolca koji su u kategorijama od prvog do četvrtog razreda postigli najbolje rezultate u sve tri srednje škole u Županiji posavskoj. Mladi genijalci matematičari nastavljaju zavidnu tradiciju koje osvajaju posavski matematičari i na međužupanijskim i državnim natjecanjima.

matematicari

Čestitke učenicima i profesorima

-Matematika je poput književnosti, fizike, umjetnosti i drugih predmeta, međutim nama je to jedan od najdražih predmeta, ističu srednjoškolci koji su svojim uspješno riješenim zadacima pokazali kako matematika nije teška, naporna niti nerazumljiva. Njima matematika nije izvor frustracija već naprotiv izazov. Čestitke su uputili učenicima iz njihovih škola, a u ime domaćina održavanja županijskog natjecanja za srednjoškolce Županije Posavske Dijana Pejić, ravnateljica Srednjoškolskog centra fra Martina Nedića Orašje izrazila je zadovoljstvo što su mogli ugostiti učenike i organizirati takvo natjecanje.-Zbog izuzetnih rezultata postignutih na natjecanju mladih matematičara, učenika srednjih škola sa područja Županije Posavske možemo biti ponosni na naše učenike sve tri sredi škole. Učenicima čestitam i njihovim profesorima na postignutim rezultatima, kazala je ravnateljica Pejić.

Matematika najdraža

Odlično poznavanje matematičke znanosti i svih njenih zakonitosti postavljanih kroz zahtjevne zadatke pokazali su svi učenici, međutim najbolje su rezultate postigli i sljedeći srednjoškolci:
U klasi prvih razreda najbolji je bio Miro Jelečević, drugo je mjesto pripalo Matei Đukić iz Srednja strukovna škola Orašje a treće Mateju Damjanović, Školski centar fra Martina Nedića Orašje. Što se drugih razreda tiče srednjoškolke su dominirale Ana Kobaš je pobjednica, druga je Veronika Dominković a treća Sara Nedić, sve tri iz oraškog Školski centar fra Martina Nedića.

U klasi trećih razreda dječaci su dominirali u rješavanju matematičkih zadataka. Marijan Vidović je bio prvak, drugi Emanuel Pejičić ( obojica iz ŠC fra Martina Nedića Orašje a treći je Darijo Knežević iz Srednje strukovne škole Orašje. U klasi maturanata Valerio Čočaj iz Srednje škole Pere Zečevića Odžak bio je najbolji, a potom slijede Igor Vuković iz ŠC fra Martina Nedića Orašje i Hanna Čaić iz Srednje škole Pere Zečevića Odžak.

Za posavinu.org  piše: Nada Koturić