Odžak
Typography

Na kraju još jedne pedagoške godine 2017./2018. dječji vrtić “Paola Cerueto” JU Odžak ispratio je još jednu generaciju mališana koji će šarene, vesele, dječjim smijehom obojene prostore vrtića zamijeniti školskim klupama.

Njima u čast priređen je bogati zabavni program u kojem su prezentirali sve ono što su godinama učili u vrtiću sa svojim tetama-odgojiteljicama. Program je bio obogaćen veselim dječjim recitacijama, prigodnim igrokazima, kreativnim plesom, a pokazali su i svoje znanje engleskoga jezika kojeg su savladali ove pedagoške godine u našem vrtiću, omogućen i financiran projektom Federalnoga ministarstva znanosti i obrazovanja.

djeca 906

Kao svoj dar djeci djelatnici vrtića pokazali su, tj. prezentirali izvedbu igrokaza „Boje prijateljstva“. U igrokazu su sudjelovali svi: teta Dajana, teta Irma, teta Alena, teta Martina, teta Slavica, teta Ivka, striček Ivica i teta Kata ravnateljica, mali tim, ali složan i zaslužan za rad našega vrtića u Odžaku.

Od ukupno 65 djece koja pohađaju redovni program predškolskog odgoja i obrazovanja njih 17 dječaka i djevojčica potvrdili su uspješno savladane zadaće i obveze predškolskog odgoja i obrazovanja u dječjem vrtiću.

Sve ove godine u našem vrtiću bilo je igre, druženja, ponekad i ljutnje i suza, kritika, više pozitivnih, ali i onih drugih, bilo je vedrih trenutaka, ali i onih manje vedrih. Ali ipak, zajedno smo doplovili do još jednog odredišta, uplovili u luku gdje smo pribavili karte za osnovnoškolsko obrazovanje.

djeca 907

Poruka tete ravnateljice i teta odgojiteljica djeci: „Sretno mališani, budite i u školi onoliko dobri koliko ste bili kod nas.“
A poruka za roditelje: „Djeca nisu bojanke. Ne možete ih ispuniti svojim omiljenim bojama.“ Zato: „Nije nebo visoko, nisu zvijezde daleko, samo spusti glavu i pogledaj dječje oči.“ A.Matošević

Hvala od srca, bili ste još jedna prekrasna generacija u nizu!

V.d. ravnateljica vrtića: Kata Erceg-Dujak

 

{jathumbnail off}