Odžak
Typography

Nakon što su sigurnosne mjere ublažene i nakon što se situacija s korona virusom poboljšala, poslije tromjesečnog rada i organiziranja online aktivnosti, lokalni tim Odžak, Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini su odlučili da organiziraju aktivnost i tako obraduju građane na ulicama Odžaka! Stoga su članovi lokalnog tima Asocijacije srednjoškolaca u BiH su 05.06.2020. organizirali projekt pod nazivom BOB36. Bob36 je pokret koji ima za cilj motivirati ljude da rade dobra djela.


baloni2
Projekt srednjoškolaca, članova lokalnog tima Odžak se sastojao od više aktivnosti kroz koje su na razne načine obradovali prolaznike na ulicama Odžaka. Kako kažu, kroz aktivnosti: Happy ballon-uredili su oko 30 šarenih balona s porukama koje su dijelili mališanima, Poruka za osmijeh - ispisali su oko 100 motivacijskih poruka koje su se nalazile na štandu ispred Centra za kulturu, a građanima su zajedno sa porukama dijelili i bombone.

Kroz različite aktivnosti u sklopu projekta, srednjoškolci su skrenuli pažnju na važnost činjenja dobrih dijela, te su motivirali građane naše lokalne zajednice da i oni čine dobra djela.

Ovo je projekt koji Asocijacija obilježava dugi niz godina u čast Bob Marley-a. Bob Marley je bio jamajski pjevač, tekstopisac i gitarista, najpoznatiji i najcjenjeniji izvođač rege muzike. Svoj život je proveo radeći dobra djela i baveći se muzikom. Njegova je žena poslije njegove smrti nastavila činiti dobra i humanitarna djela po sjećanju na Bob Marleya, čime je i pokret dobio naziv Bob36( 36 jer je Bob umro u svojoj 36.godini).

baloni4

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okupljanje istih na prostoru BiH.

ASuBiH se bavi edukacijom srednjoškolaca, uključivanjem srednjoškolaca u proces donošenja odluka, radi na izmjeni, dopuni i usvajanju zakonskih i političkih rješenja vezanih za srednjoškolce u Bosni i Hercegovini, zastupanjem srednjoškolaca u BiH, kao i suradnjom s drugim organizacijama i srednjoškolcima u BiH, ali i šire.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.