Odžak
Typography

Primanjem sakramenta potvrde primamo puninu Duha Svetoga i krizmanik ulazi u "svijet odraslih" u vjeri. Nije nam jednostavno shvatiti Duha Svetoga jer je on nepristupačan našim osjetilima i to naprosto zato što je Duh. U Svetom Pismu Duh Sveti javlja se u obliku plamena na Duhove, u obliku goluba na Isusovu krštenju, u obliku oblaka kod Isusova preobraženja.

 krizma

Sam Isus puno govori o Duhu nazivajući ga Braniteljem i Tješiteljem koji će braniti i voditi Crkvu. Duh Sveti je život duše dobiven na kršenju. On nas neumorno nastoji preobraziti dijeleći nam darove mudrosti, razuma, znanja, savjeta, jakosti, pobožnosti i straha Božjega.

Roditelji, budite radosni i ponosni što će primanjem svete potvrde vaše dijete nastaviti našu kršćansku tradiciju, preuzeti odgovornost za svoju vjeru i prenositi svjetlo vjere u novi naraštaj. Kako u svemu sudjelujete u životu vašeg djeteta tako je nezaobilazna i vaša uloga u vjerskoj pripravi za ovaj važan sakrament.

Mladi u tim godinama nastoje ostaviti dojam zrelosti premda su oni još životom neiskusni. Zato pratite svoje dijete u njegovoj pripravi. Sjećate se da ste još kod njegova krštenja obećali da ćete ga odgajati u vjeri. Kad je pred krizmom znači da ste na pravom putu izvršenja obećanja.

Djelitelja krizma bit će: karedinal V. Puljić, nabiskup Vukšić, mons. Slađan Ćosić, Luka Tunjić, Darko Tomašević, Anro Meštrović i Pavo Jurišić, a ovako izgleda raspored krizmi.

30.05. Svilaj
31.5. Novo selo
11.06. Dubica
13.6. Posavska Mahala
14.06. Prud
27.6. Odžak
28.06. Potočani