Odžak
Typography

U organizaciji Hrvatsko kulturno društvo Napredak i Udruga Hrvatsko zajedništvo u Hotelu EURO u Odžaku održati će se Okrugli stol pod nazivom „Europske perspektive Hrvata na prostoru Bosne i Hercegovine“. Udruga hrvatsko zajedništvo i Hrvatsko kulturno društvo Napredak, na samu stogodišnjicu završetka I. Svjetskog rata, 11. studenog 2018., održali su u Zagrebu svečanu promociju trojezičnog izdanja Južnoslavenskog pitanja i Svjetskog rata od Ive Pilara kojom su obilježili taj događaj.

Okrugli stol „Europske perspektive Hrvata na prostoru Bosne i Hercegovine“ ne organizira se kao politički skup, nego je temeljna intencija ovog skupa pokušati mladima predočiti europske vrijednosti i upozoriti ih na neodrživost sadašnje opće situacije življenja u Bosni i Hercegovini.

bih eu

Na Okruglom stolu svoja izlaganja će predstavit: Prof. dr. sc. Pavo Barišić, akdemik Mislav Ježić, mr. sc. Marija Šerić, dr. sc. Nediljko Matić, a kao uvodničar u ime domaćina govorit će Marica Hrnkaš, predsjednica HKD Napredak – podružnica Odžak.

Na kraju izlaganja mlada gitaristica Lucija Štivčević održati će glazbeni recital.

Početak okruglog stola zakazan je za subotu, 23. ožujka 2019. godine u 12 sati u dvorani Hotela EURO u Odžaku.

Redakcijsko izviješće