Odžak
Typography

HDZ BiH Odžak sinoć je održao predizborni skup u Osječku na kojemu su predstavljeni kandidati s lista za sve razine vlasti. Predsjednik Općinskog odbora te stranke Ilija Ilić pozvao je sve birače da izađu na izbore i zajedništvom ponovno izaberu dr. Dragana Čovića za hrvatskog člana državnog Predsjedništva, jer on jedini među kandidatima predstavlja interese hrvatskog puka u BiH.

Hrvati, kako je istaknuo, moraju sami birati svoje predstavnike u vlasti i nitko im neće i ne može nametati svoje. hdz osjecak 2018 2

Božo Benić, kandidat na listi za Skupštinu Županije Posavske, inače poduzetnik iz Osječka i povratnik iz Švicarske, uključio se u politiku iz ljubavi prema rodnom kraju, a kao domaćin skupa predstavio je sve kandidate. „Duboko vjerujem da se ekonomska situacija našeg kraja može, zapravo mora poboljšati na dobrobit svih stanovnika - nas koji ovdje živimo, kao i onih koji se žele vratiti. Svaki stanovnik Županije Posavske zaslužuje pristojno živjeti i mi možemo zajedničkim radom, trudom i znanjem riješiti probleme, koji nas muče. Na nama je samima da stvorimo uvjete za dostojanstven život svih nas“, kazao je Benić.

Istaknuo je da kao zastupnik planira voditi politički diskurs utemeljen na činjenicama i koncentrirati se na ono što je najvažnije - za rast gospodarstva, opstanak, povratak i kvalitetniji život. „Presudno je da potičemo domaću proizvodnju, povećamo zaposlenost i plaće, i uključimo se u europske tokove koristeći razvojne fondove Europske unije. Naša je Županija oduvijek bila ognjište posavskih Hrvata i mi zaista imamo pravo u njoj graditi dostojanstven život u sadašnjosti kao i prosperitetniji život u budućnosti“, istaknuo je Benić.

hdz osjecak 2018 3

 

Županijski ministar Darko Kasap, kandidat za Parlamentarnu skupštinu Federacije, također je ukazao na potrebu i mogućnoisti razvoja gospodarstva. Osim inicijativa, koje postoje, ministar je posebice istaknuo značaj i ulogu vlasti koja je dosad, a i odsad mora voditi i još više unaprijetiti politiku poticaja, kako bi gospodarstvo bilo razvijenije i konkurentnije. Nositelj liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Mijo Matanović istaknuo je da je HDZ BiH najspremniji zastupati i braniti interese hrvatskog čovjeka.

 

 

hdz osjecak 2018 1 

hdz osjecak 2018 5