Odžak
Typography

Stranke okupljene u Hrvatskom narodnom saboru, predvođene HDZ-om BiH, jedina su politička snaga koja štiti i može zaštititi interese hrtvatskog naroda u zemlji. Upravo Hrvati kao najmalobrojniji narod moraju biti zajedno i ne dozvoliti da im netko drugi nameće i bira njihove predstavnike u vlasti, kao što se to često događalo u povijesti.

HDZ Izbori 2018 josava 1Ovo bi mogla biti osnovna poruka sa sinoćnjeg skupa HDZ-a BiH i stranaka okupljenih u HNS-u, održanog u Jošavi.
Ilija Ilić, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH, istaknuo je kako su Hrvati na prošlim lokalnim izobima imali tešku zadaću - izabrati svoga predstavnika za općinskog načelnika. U tomu su uspjeli jer su pokazali zajedništvo. To zajedništvo potrebno je i sada kako bi predstavnici s ovog područja participirali i u Vladi i u Skupštini Županije Posavske, a Dragan Čović bio ponovno izabran za hrvatskog člana državnog Predsjedništva.

Ne smijemo dozvoliti da bošnjački glasovi odlučuju o kandidatu iz reda hrvatskog naroda, upozorio je Ilić.

Prisutnima u društvenom domu u Jošavi obratio se i načelnik općine Odžak Jakov Ivanković, istaknuvši kako je vrlo važno da lokalna vlast ima podršku viših razina vlasti, što je garancija realizacije kapitalnih projekata, ali i investicija u budućnosti. To se može postići jedino zajedništvom. Zbog toga su važni ovi Opći izbori, kazao je Iavnković, poručivši da zajedništvo za nas više nego ikada znači opstanak.
Danica Ilić, kandidatkinja na listi HDZ-a BiH za Županijsku skupštinu, također je kazala da je itekako važno osigurati što više mjesta u županijskom parlamentu, što su potvrdili i prošli opći izbori. Zahvaljujući glasačima mnogi su projekti zalaganjem ovdašnjih izabranih kadrova u vlasti i realizirani.

Dragan Guberac, također kandidat HDZ-a BiH na listi za Skupštinu Županije Posavske, kazao je da je istina da su vremena teška, ali ako zbijemo redove i budemo zajedno, onda smo doista jaki. To smo, kako je istaknuo Guberac, pokazali i na prošlim lokalnim izborima. HNS, predvođen HDZ-om BiH, jedina je politička snaga koja ima programe, što potvrđuju i mnogi kapitalni projekti koji su i još se realiziraju na terenu. Kod nas nema ni „slučaja branitelj",nego nam i dalje ostaje da samo provodimo ono što smo već isplanirali, istaknuo jer Guberac.

Krenuli smo u prošle lokalne izbore s porukom Hrvatski odgovor, koji je iznjedrio naše zajedništvo i u tomu uspjeli. U ove izbore krećemo zasjedno i to je garancija da ćemo opet uspjeti, da će pobijediti hrvatski narod, kazao je na skupu u Jošavi ministar gospodarstva Darko Kasap, kandidat HDZ-a za federalni parlament. On se posebice osvrnuo i na gospodarsku sliku, izaknuvši kako trenutačno u Županiji egzistira 120 obrta i mnoga poduzeća kojima su osigurane subvencije, a provedeni su i mnogi projekti čiji je cilj zapošljavanje i samozapošljavanje.HDZ Izbori 2018 josava 3

I ministar je ukazao na potrebnu da Hrvati u BiH moraju imati svoje predstavnike na svim razinama vlasti. Zbog toga je važno da građani izađu na izbore i pokažu zajedništvo.


Mijo Matanović - nositelj liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, poručio je da upravo sada Hrvatima u BiH treba zajedništvo, jer imamo prošlost, a zajedništvo je zalog i budućnosti i našeg ostanka. Prije predizbornog skupa stranaka okupljenih u HNS-su, kandidati na listama za sve razine vlasti položili su vijence i zapalili svijeće ispred Spomen obilježja poginulim braniteljima u Jošavi.

HDZ Izbori 2018 josava 2