Orašje
Typography

misice zp 2015ORAŠJE – U petak 22. svibnja 2015. godine  u suvremenom  trgovačkom  City Centru  u Orašju  mnogobrojnoj publici i ocjenjivačkom sudu se predstavilo 14 finalistica iz Posavske županije za izbor najljepše djevojke.

Domaćin ove zabavne manifestacije je suvremeni trgovačko zabavni City Center In Orašje gdje se veliki broj uposlenih brine za što kvalitetniju uslugu ovog tržnog centra, koji već niz godina osuvremenjuje život Orašja i cijele Posavske županije.
 
Uz četrnaest finalistica iz cijele županije koje su se natjecale za titulu najljepše djevojke, na pozornici City Center In Orašje nastupio je i Igor Vukojević pjevač iz Doboja, s novim osmim po redu samostalnim  albumom "Idu godine".

Ovu manifestaciju koja  se održala u City Center In Orašje s početkom u 20:00 sati otvorila je duetska pjesma "Pedeset" sa Gocom Tržan. Ova pjesma je doživjela i svoje video izdanje, te je hit koji se svakodnevno penje na vrh svih domaćih top lista.

Osim toga, bilo je tu još glazbenih gostiju, ali i revijalnog programa gdje su najljepše djevojke Posavske županije pokazale najnovije kolekcije modnih kuća Sport Vision, Deichmann obuće, Mana, Varteks i Bellisima dok su profesionalni modeli „Udruženja manekena“  i modnih kreatora Bosne i Hercegovine prikazali kolekciju nakita Katice Baotić i modne kuće Wenice.

Posebne gošće za  izbor Miss Posavske županije bile su i  bivše missice Suada Kukuljević iz Orašja, koja se prošle godine na ovom izboru okitila lentom najljepše djevojke i Samra Šakanović, miss Posavske županije  za 2013 godinu, koje su ovogodišnjim pobjednicama uručile svoje lente.

Nova Miss Posavske županije je Amanda Vrdoljak iz Domaljevca, koja je izuzetno zadovoljna osvojenom krunom, a nada se kako će Posavinu dostojno predstaviti i na izboru za Miss Federacije Bosne i Hercegovine. Prva pratilja je Lejla Muminović, a druga pratilja Jelena Jovanović.

„Veseli me što je ponovo moj grad bio domaćin ovakve jedne značajne manifestacije koja u svom predznaku nosi naziv "Ljepota s svrhom".  
Ovakvi izbori mladosti i ljepote izvrsna su strategija jer pružaju priliku djevojkama iz cijele BiH da se istaknu u svojoj lokalnoj sredini, a istodobno nama omogućuju širu popularizaciju humanitarnog projekta „Ljepota sa svrhom“ koji se ove godine održava pod sloganom "Bolje obrazovanje - bolja BiH". Partner projekta je Evropski Univerzitet Brčko Distrikt koji nudi besplatno školovanje za sve studente prve godine osnovnih studija koji imaju prebivalište na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Dilema šta poslije srednje škole je zaista važno pitanje koje zahtijeva svestranu obaviještenost o visokoškolskim ustanovama u BiH. Evropski univerzitet nudi brojne studijske programe na kojima se mogu osposobiti studenti za neka od budućih zanimanja, koja su tražena na tržištu rada.
 
Univerzitet uživa veliki ugled u akademskoj zajednici. Njegove diplome se nostrifikuju u SAD, Njemačkoj, Austriji i drugim zemljama" - kazala je Samra Šakanović.
 
Nakon izbora, prisutni su pozvani na dvodnevni Late night shopping koji traje u petak i subotu 22. i 23.05. od 18:00 do 23:00 sata u gore navedenom trgovačkom centru.

Redakcijsko izvješće{jathumbnail off}