22
Tue, Sep

Pejo Gašparević
Typography

enciklopedija bih

Uredništvo GIP-a s izrazitom čašću i ponosom dijeli radost i objavljuje svojim čitateljima da je naš suradnik gospodin PEJO GAŠPAREVIĆ uvršten u nedavno objavljeni drugi tom „Hrvatske enciklopedije Bosne i Hercegovine“ u izdanju Hrvatskog leksikografskog instituta BiH!

Ovaj čin priznanja potvrda je hrvatskom kulturnom i znanstvenom identitetu u i izvan granica BiH kao iznimno priznanje njegovom djelovanju, a što to konkretno znači za našeg suradnika, najjasnije će nam biti ako njemu samom damo riječ.

„Ponizno priznajem kako sam počašćen uvrštavanjem u 'Hrvatsku Enciklopediju Bosne i Hercegovine'. Ne skrivam svoje zadovoljstvo potaknuto činjenicom da su kreatori ove Enciklopedije primijetili moj angažman, korektno ga tretirali i smjestili u enciklopedijski sadržaj.

U enciklopedijskom uratku na jezgrovit način predstavljeni su moj angažman, te moje profesionalne i akademske reference.  Veseli me i spominjanje mojeg rodnog Domaljevca u zavičajnoj Posavini.  

Od posebne važnosti za mene je i činjenica da u kreiranju ove Enciklopedije sudjeluju intelektualci i stručnjaci različitih profila i otvorena uma koji prakticiraju enciklopedijsku temeljitost s dubinskim uvidima u materiju koju tematiziraju.
 
Enciklopedijska znanja se smatraju sveobuhvatnima i vjerodostojnima te se na informacije zastupljene u enciklopedijskim  štivima oslanjaju oni koji ljube istinu“, istaknuo je Gašparević u izjavi u povodu uvrštavanja u „Hrvatsku enciklopediju Bosne i Hercegovine“.

Redakcija Posavina.org portala
29. lipnja 2015.{jathumbnail off}