Šamac
Typography

pomoc jospu janjicKako je nemilosrdna rijeka Bosna ostavila po strani naše rodno mjesto, nije dugo trebalo čekati da se Garevljani udruže i počnu prikupljati pomoć onima kojima je to potrebno. Tako su predstavnici Mjesne zajednice Garevac odmah u ponedjeljak 19. svibnja 2014. krenuli kroz selo i obavijestili mještane o svoj namjeri.

Svi su ih podržali!  
Kako nam piše predsjednik Goran Tokić MZ je kupila 50 lopata  200 litara vode i 100 kg kruha a kroz selo su prikupili još nekoliko lopata, četki, metli, sapuna, šampona i u novcu 1297 KM istim intenzitetom se radilo i kod župne crkve gdje se prikupljala odjeća i i obuća namijenjena za Zorice i Prud.


U općinu Modriču i Šamac su odmah preko crvenog križa dali po 100 litara vode i 50 kg kruha.

Isto tako u utorak 27. svibnja je Goran Tokić sa Matom Cvitkušić ponovo posjetio Bos. Šamac ali ovaj puta župu  Srca Isusova i župnika vlč. Josipa Janjić, nekadašnjeg našeg kapelana i prvog poslijeratnog upravitelja naše župe.
Kroz vodu i blato jedva su se uspjeli probiti i doći u crkveno dvorište u kojem je bilo oko 3 metra visoka voda. S tugom u srcu dočekao ih je župnik vlč. Josip koji je ostao bez igdje ičega.

 Crkva i crkveni dvor su u potpunosti bili poplavljeni kao i njegov automobil. Goran i Mato su župnika Josipa ugodno iznenadili s malim darom velikog značaja. Dostavili su mu jedan higijenski  paket sa sapunima, šamponima i slično, 100 litara vode, tri lopate i telefon.
 
Velečasni Josip se iskreno zahvalio na ovom za njega vrijednom daru te kazao kako će se moliti Gospi za Garevljane.

Garevljani nisu stali već i dalje prikupljaju pomoć ovaj puta za općinu Odžak i čim se voda povuče posjetit će Prud i tamo donirati ono najpotrebnije za opstanak žitelja u tom malom posavskom mjestu koje je najviše stradalo.

Za Posavinu.org piše Mišo Perak