Bosanski Šamac – Danas 21 travnja 2015. je u Bosanskom Šamcu boravio potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković. Potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković istakao je kako su u općini Šamac svima otvorena vrata za povratak.

jerkovic u samcu

Bosanski Šamac – Domu zdravlja u Bosanskom Šamcu uručena je medicinska oprema u vrijednosti 20.000 KM, koju je donirala kompanije “Coca-Cola”. Direktor Doma zdravlja u Šamcu Dragan Ilinčić kazao je da će donacija biti namijenjena službama hitne medicinske pomoći i obiteljske medicine, pedijatriji i Centru za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, čija je oprema uništena u majskim poplavama prošle godine.

samac donacija coca cola

carinaNakon četiri tjedana od kada je rijeka Sava poplavila Carinsko-granični prijelaz u Bosanskom Šamcu prema kazivanju u Upravi za neizravno oporezivanje BiH ovaj granični prijelaz bi trebao početi s radom do ponedjeljka16. lipnja 2014., ukoliko ne bi došlo do dodatnih problema.

zitoORAŠJE - Na području Posavine (općine Orašje, Domaljevac-Šamac, Šamac, Odžak, Brod, Donji Žabar i Bijeljina)  provodit će se projekt pod imenom“ Poljoprivreda za Europu“. Ciljne skupine projekta su Općinska odjeljenja i lokalne nevladine organizacije koje se bave pitanjima vezanim za razvoj poljoprivrede, a krajnji korisnici  su poljoprivredni proizvođači, izjavila je Dušica Mitrović, iz Udruge građana Walter koja podupire taj projekt.

sulejman-tihicUmro je veliki čovjek. Njegova mudrost, otvorenost i praštanje, te duboko ljudska orijentacija čovjeka bez mržnje, ite kako će faliti Bosni i Hercegovini – riječi su visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka nakon smrti dugogodišnjeg predsjednika SDA Sulejmana Tihića.

pomoc jospu janjicKako je nemilosrdna rijeka Bosna ostavila po strani naše rodno mjesto, nije dugo trebalo čekati da se Garevljani udruže i počnu prikupljati pomoć onima kojima je to potrebno. Tako su predstavnici Mjesne zajednice Garevac odmah u ponedjeljak 19. svibnja 2014. krenuli kroz selo i obavijestili mještane o svoj namjeri.

gradjevinski materijalŠAMAC - Predstavnici federalnog Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica su sa osam povratnika potpisali Ugovor za rekonstrukciju kuća u sedam mjesnih zajednica i to u Šamcu dvije, Kornica, Hrvatska Tišina, Zasavica, Srednja Slatina, Gornji Hasić i Donji Hasić po jedna.

More Articles ...