Šamac
Typography

gradjevinski materijalŠAMAC - Predstavnici federalnog Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica su sa osam povratnika potpisali Ugovor za rekonstrukciju kuća u sedam mjesnih zajednica i to u Šamcu dvije, Kornica, Hrvatska Tišina, Zasavica, Srednja Slatina, Gornji Hasić i Donji Hasić po jedna.

Povratnici će dobiti građevinski materijal za stambene objekte u vrijednosti oko 100.000,00 maraka koji treba biti ugrađen do proljeća naredne godine. Građevinski materijal dobile su dvije povratničke bošnjačke i šest hrvatskih obitelji.

Dodjela građevinskog materijala povratnicima daje se za projekt “Dodjela materijala po javnom pozivu iz 2009. godine“. Kompletnu proceduru vodi federalno ministarstvo, a građevinski materijal bit će dodijeljen u roku od 40 dana.

Predstavnik Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice Sead Mulalić  rekao je da se radi o projektu „Proračunska stavka federalnog Ministarstva za povratak raseljenih osoba i izbjeglica na područje RS u Posavini u općine RS. Između ostalih tu su Šamac, Derventa Brod Vukosavlje, Modriča i Pelagićevo.

Ukupna proračunska stavka u federalnom ministarstvu je 2 milijuna za ovu godinu, od toga 1,5 milijun ide na infrastrukturu i zapošljavanje povratnika i 500 999 maraka za rekonstrukciju stambenih objekata.
 
On je dodao da će u bližoj budućnosti iz redovnih sredstava iz transfera i dalje kao i prošle godine tretirati povratnike u RS i bit će još ulaganja na ovo područje.

Preuzeto s: Posavina-Bloger