Šamac
Typography

Bosanski Šamac – Domu zdravlja u Bosanskom Šamcu uručena je medicinska oprema u vrijednosti 20.000 KM, koju je donirala kompanije “Coca-Cola”. Direktor Doma zdravlja u Šamcu Dragan Ilinčić kazao je da će donacija biti namijenjena službama hitne medicinske pomoći i obiteljske medicine, pedijatriji i Centru za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, čija je oprema uništena u majskim poplavama prošle godine.

samac donacija coca cola

Prema riječima Dragana Ilinčić ova donacija je rezultat suradnje sa organizacijom Internešenel medikom korps, resornim ministarstvom i Crvenim križom BiH.

Između ostaloga dobili smo: tri ležaja za pregled pacijenata, dva seta za reanimaciju, EKG aparat, inhalatore, i jedan set za porođaj – kazao je Ilinčić.

On je dodao da je Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dobio aparat za krioterapiju i hidrokolektor.
Generalni sekretar Crvenog križa BiH Branko Leko kazao je da je Šamac, nakon Doboja i Maglaja, treći grad koji je dobio donaciju od kompanije “Koka-kola”.

Isto tako dodao je da je kompanija “Koka-kola” izabrala Crveni križ BiH za partnera.

- Nakon prošlogodišnjih poplava, u suradnji sa Internešenel medikom korpsom, počeli smo nabavku medicinske opreme za domove zdravlja. Resorna entitetska ministarstva dala su spisak zdravstvenih ustanova kojima je ovakva donacija potreban kazao je Leko.

PRESS Posavina.org{jathumbnail off}