Šamac
Typography

Bosanski Šamac – Danas 21 travnja 2015. je u Bosanskom Šamcu boravio potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković. Potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković istakao je kako su u općini Šamac svima otvorena vrata za povratak.

jerkovic u samcu

Ne možemo reći da nam netko sprečava povratak, da se napada jedna nacionalnost, da se ruše nečiji objekti, to nije istina – rekao je Jerković u Šamcu, gdje se susreo sa rukovodstvom ove općine.

Jerković je kazao kako treba rekonstruirati veliki broj objekata, a donatora je sve manje te napomenu kako će zatražiti pomoć resornog ministarstva da bi se  obnovio jedan dio objekata u ovoj općini.

Tokom sastanka sa načelnikom općine Savom Minićem i potpredsjednikom Skupštine Đurom Ivanovićem potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković je razgovarao o sveukupnoj situaciji u ovoj lokalnoj zajednici poslije prošlogodišnjih svibanjskih poplava.

Jerković je naveo da su doneseni i određeni zaključci kako pomoći stanovništvu i povratnicima u ovoj posavskoj općini. Kazao je da se moraju pokušati neke zakonske obaveze prolongirati, kao na primjer da se odmah ne zatvaraju kafići koji nemaju fiskalnu blagajnu ili nisu u mogućnosti da to odmah pribave. To treba prolongirati i dati im određeni rok u kome bi se to eventualno provelo.

Načelniko općine Šamac Savo Minić kazao je kako je sa Jerkovićem dogovorio što će se u ovoj godini raditi, te istakao da Šamac može biti primjer zajedničkog života.

PRESS Posavina.org