Svijet
Typography

U srijedu 06. ožujka 2016. će u Madridu biti predstavljena knjiga „Sin rata“ (Luka Modric: El hijo de la guerra) španjolskih sportskih novinara Vicentea Azpitartea i Jose Manuela Puertasa, čiji je predgovor napisao Davor Šuker, a koja govori o Luki Modrić njegovom  odrastanju i putu prema „Kraljevskom klubu“ Real Madridu u kojega ovaj  hrvatski veznjak dolazi u ljeto 2012. godine iz londonskog Tottenhama.

Život ovoga mladog Hrvata je jedan teško prijeđeni put, pun poteškoća, koji ga na kraju pretvara u jednu od velikih zvijezda svjetskog nogometa.  

Na tom putu prešao je mnogo zapreka, od teškog djetinjstva  do izbjeglice u Zadru, usred rata na Balkanu  navode autori u najavi Modrićevog životopisa.

Knjiga ima208 stranica i puštena je u prodaju u španjolskim knjižarama, a u njoj se nalaze mišljenja i izjave Modrićevih prijatelja, suigrača, novinara i trenera.

Autori knjige su sportski novinari izdavačke kuće Libertad Digital u čijem vlasništvu su istoimene internetske novine i radijska postaja.

Pisanje životopisa o vrhunskim nogometašima postalo je popularno posljednjih godina pa se u prodaji među ostalima nalaze i knjige španjolskih autora o Cristianu Ronaldu, agentu Jorge Mendesu, treneru Joseu Mourinhu ali i hrvatskom reprezentativcu i veznom igraču Barcelone Ivanu Rakitiću koji je njegov životopis, „Camp Noua“ novi arhitekt objavio je u travnju prošle godine španjolski sportski novinar Alberto Fernández.

Mišo Perak
29.03.2016.