Svijet
Typography

Poznato nam je da je Bosanska Posavina zemlja heroja i katoličke vjere, ali mnogi ne znaju da je do sada iznjedrila i veliki broj doktora znanosti, magistara, liječnika, svećenika, spisatelja ali i sportista. Diljem svijeta su poznata imena: Hrvatskih reprezentativaca i svjetkisih nogometnih klubova: Maria Mandžukića, Vedrana Ćorluke, Mladen Petrić i još nekih. To su imena koja su proslavila Hrvatski nogomet a i sebe same jer za Domovinu igraju srcem i s ljubavlju.

Stoga nas ne čudi da se uvijek pojavljuju i drugi mladići kako u regiji tako i diljem svijeta koje prepoznaju nogometni stručnjaci i menandžeri te ih rado uvrštavaju u svoje klubove.

Tako su našeg mladog Garevljanina Josipa Perković Sebastijanovog o kojem smo već pisali na ovom portalu već s 12 godina pozvali iz Sveta u Zagrebački Dinamo.

josip s peharima

Ovaj mladi talent rođen je 14. veljače 2005. godine, a već od svoje pete godine kada se počeo družiti s drugom djecom u vrtiću pokazao je posebno zanimanje za igrom nogometa i već je tada pošao na nogometne treninge NK Sesvete gdje je trener Marin Barun odmah zapazio da Josip ima posebnu želju, moral, karakter i način baratanja s loptom koju je Josip svakodnevno usavršavao.

Sa svojih šest godina Josip se upisao u NK Sesvete i do 2017. godine bio njihov aktivni igrač i kapetan momčadi.
Kako nam Josip kaže za njega je nogomet na prvom mjestu te treninge i utakmice ne propušta. Našem mladom Josipu želimo puno uspjeha i bogatu karijeru.

Druga osoba koju vam, želimo opisati je Marko Bičvić iz Donjih Kladara. Rođen je 07.06.1991. i sin je Mate i Mare Bičvić te unuk (pokojnog djeda Šituma) Marko je centralni veznjak i do sada je prošao veliki broj nogometnih klubova Švicarske kao: FC Basel, FC Schaffhausen, Locarno a trenutno se nalazi kod FC Wohlen. Posjeduje dvojno Švicarsko i Hrvatsko državljanstvo.

marko bicvic

Treći momak je Mario Šuver iz Kladara Donjih rođen je 23.09.1999. i tek je napunio 18 godina, a već igra u momčadi prvog tima nogometnog kluba Stuttgarter Kickers U19 kao obrambeni igrač. Mario ima Hrvatsko državljanstvo.

mario suver

Mario Perković rođen je 28.04.1999. a sin je roditelja Željka i Ane Perković prepoznatljivi po nadimku – Zigaćev iz Čardaka. Mario ima 18 godina i od ovog ljeta igra za Luzern U21. Prije toga je bio kapetan Luzerna U18 te je dobrim igrama privukao veliku pažnju klubova i menadžera. Mario je mlad momak igra obrambenog veznjaka ima Hrvatsko državljanstvo i nadamo se da ćemo ga uskoro vidjeti prvoj ekipi FC Luzerna.mario perkovic

Napomenut ćemo da je Mario krenuo djedovim stopama, ali ga je odmah pretekao jer djed Ivo Žigać nije htio nigdje drugo igrati već samo na zelenom travnjaku NK Mladosti iz Čardaka. Bio je vrstan golman i dugo je branio za rodno mjesto.

Nadamo se kako će dok ovo čitamo neko novo lice iz Posavine prepoznati svjetski majstori nogometa i pozvati ga u svoj klub.

Za Posavinu.org piše Mišo Perak