ponos vodotoranjPovodom obilježavanja ovogodišnjih dana sjećanja na tragediju grada Vukovara, udruga "PONOS plus" je u su- organizaciji sa Udrugom ";Za osmijeh mladih" iz Osijeka i UHDDR-a Ind. četvrt-Osijek, u sklopu kontinuirane akcije pomoći nastradalima u katastrofalnim poplavama 2014., za djecu i mlade sa zahvaćenog područja općine Odžak organiziraju cjelodnevni posjet gradu Vukovaru.

amblem PKP Iako su, gledajući dijasporu, zemljopisno najbliži rodnoj grudi, čežnja za istom nije manja nego kod onih "sa kraja svijeta".  Oni koji su rođeni u Bos. Posavini, proveli djetinjstvo ili mladost još i nađu vremena i novca te posjete roditelje, rodbinu, prijatelje ili samo obiđu kuće i njive. Izazov je bio približiti djeci rodni kraj njihovih roditelja, a to je najlakše kroz igru i zabavu.

 

prsten-ponosSamo ponosni poznaju „Ponos +“ stoga Vam želimo u kratkim crtama predstaviti Udugu „Ponos +“ koja je osnovana 28. travnja 2011. u Petrijevcima pored Osijeka u Republici Hrvatskoj. Bio je to početak nekoliko pojedinaca iz odžačkog kraja koji su se poslije napornog radnog tijedna uz jelo, piće, izmjenu prijateljskih riječi pa i pjesmu bar jedan puta tjedno sastajali.