14
Fri, Aug
9 New Articles

Tolisa
Typography

tolisa patronTOLISA, 15. kolovoza 2013. godine Patron župe UBDM u Tolisi proslavljen je velikom pučkom svetom misom pred oko 10 tisuća vjernika Toliškog kraja, Posavljaka pristiglih iz zapadne Europe i brojnih hodočasnika iz župa Domaljevac i Oštra Luka-Bok.

Misno slavlje predvodio je fra Drago Bojić profesor na Franjevačkoj Teologiji u Sarajevu koji je u obraćanju vjernicima poručio da blagdan blažene Djevice Marije predstavlja mogućnost novog početka u odnosu s Bogom.

Valja povjerovati da se Božje crte i Božji znakovi u našem životu mogu prepoznati i da treba zahvaljivati Bogu i stalno biti otvoren za njegovu inicijativu u našim životima, rekao je fra Drago Bojić.

Na poseban način pred svojim vjernicima, trojica svećenika iz Kostrča proslavili su srebrni jubilej, 25 godina rada kao svećenici.

Prije 25 godina, mise trodnevnice uoči blagdana Velike Gospe slavila su tri mladomisnika iz Kostrča fra Vidan Mišković, fra Stjepan Živković i fra Marijan Živković.

Bio je to poseban doživljaj ne samo za Kostrč, nego za cijelu župu, a danas su Kostrčki franjevci raspoređeni na tri strane. Fra Vidan je voditelj Hrvatske Katoličke Misije Mulheim  Duisburg  u Njemačkoj, fra Stjepan je župnik župe Majčinstva Blažene Djevice Marije u Hrvatskoj Tišini, a fra Marijan je gvardijan Franjevačkog Samostana u Tolisi.

Preuzeto s radio orašje autor, Marko Mišković