Vojskova
Typography

HDZ BiH nastavlja predizbornu kampanju za Opće izbore predstavljajući svoj program i kandidate na listama za sve razine vlasti. Na predizbornom skupu u Zoricama Ružica Šapina kandidatkinja na listi za Parlamentarnu skupštinu BiH, kao domaćin skupa, izrazila je zadovoljstvo realiziranim projektima u toj mjesnoj zajednici za koje je - kako je istaknula - najviše zaslužan HDZ BiH te je pozvala sve okupljene da ponovno svoj glas daju toj stranci.

hdz vojskov zorice 3

Ilija Ilić, kandidat HDZ-a BiH za Skupštinu Županije Posavske kazao je da HDZ BiH ima svoje kandidate na svim razinama i oni su ono najbolje što je stranka iznjedrila. Aktualna ministrica Nada Ćulap, također kandidatkinja za Županijsku skupštinu, posebice je govorila o vladinim mjerama koje su prepoznate i među mladima.

Tako je, između ostalog, mladima pružena mogućnost odrađivanja volonterskog staža, a usvojen je i Zakon o dječjem doplatku, istaknula je ministrica Ćulap. Ana Andrić, ministrica i kandidatkinja na listi za Županijsku skupštinu, u svom je obraćanju izložila aktivnosti iz djelokruga ministarstva pravosuđa, posebice se osvrnuvši na reformu javne uprave. Istaknula je da je naše zajedništvo pretpostavka realizacije programa HDZ-a BiH. „Zato se obraćam svima vama sa zahtjevom da izađete na izbore i ispunite svoju građansku obvezu. To je vaše pravo i dužnost. Samo tako postajemo odgovorni za svoju i budućnost svih nas u Županiji Posavskoj, Federaciji i u konačnici u zajedničkoj državi." - naglasila je ministrica Andrić. Danica Ilić, kandidatkinja na listi za Županijsku skupštinu, kazala je kako je hrvatski narod najmalobrojniji i zbog toga mora zbiti redove kako bi zadržao svoj identitet.hdz vojskov zorice 2


Matije Jelušić, predsjednik Temeljnog ogranka, otvorio je predizborni skup HDZ-a BiH u Vojskovi, podravivši sve okupljene. Ilija Ilić- kandidat za Skupštinu Županije Posavske, predstavio je ostale kandidate i govorio o važnosti izbora, a Marko Barukčić, kandidat na listi za Županijsku skupštinu ukazao na važnost izlaska na izbore i ponovnog izbora hrvatskog člana Predsjedništva koji jedini može Bosnu i Hercegovinu uvesti u Europsku uniju. Božo Benić, poduzetnik i povratnik iz Švicarske, koji je također kandidat HDZ-a BiH za Skupštinu Županije Posavske, poručio je da se moramo držati zajedno i da nikada više nikome ne otvorimo pukotine na kojima bi mogli dalje graditi podjele među Hrvatima.

Planiram voditi politički diskurs utemeljen na činjenicama i koncentrirati se na rast gospodarstva i opstanak, povratak i kvalitetniji život. Zato ću se kad uđem u Županijsku skupštinu odreći u cijelosti zastupničke plaće u korist humanitarne udruge za pomoć studentima, kazao je Benić. O važnosti izbora i potrebi zajedništva na skupu su govorili ministar Darko Kasap, kandidat na federalnoj listi i Mijo Matanović- nositelj državne liste.hdz vojskov zorice 1

 

Odjel za odnose s javnošću HDZ BiH Odžak