D. Svilaj
Typography

HDZ BiH nastavlja predizbornu kampanju za opće izbore, predstavljajući svoj program i kandidate na listama za sve razine vlasti. Na predizbornom skupu u Donjem Svilaju predsjednik temeljnog ogranka Marko Matanović, kao domaćin skupa pozdravljajući sve okupljene naglasio je značajan doprinos koji je Svilaj dao u ratnom i poslijeratnom razdoblju u društveno-političkom životu općine, te pozvao sve okupljene da ponovno svoj glas daju HDZ-u BiH. 

Ilija Ilić- kandidat HDZ-a BiH za Skupštinu Županije Posavske kazao je da HDZ BiH ima svoje kandidate na svim razinama i oni su ono najbolje što je stranka iznjedrila. Također je naglasio da je potrebno uložiti još više truda kako bi se poboljšalo funkcioniranje mjesne zajednice, jer to Donji Svilaj zaslužuje. Podržite HDZ BiH i svog nositelja liste za Zastupnički dom parlamentarne skupštine BiH, Miju Matanovića, naglasio je Ilić. 

Danica Ilić, kandidatkinja na listi za Županijsku skupštinu, kazala je kako smo mi Hrvati najmalobrojniji narod i zbog toga moramo zbiti redove kako bi zadržali svoj identitet. Također je pozvala sve prisutne da svoj glas daju predstavnicima svog naroda jer samo tako možemo opstati.

Božo Benić, poduzetnik i povratnik iz Švicarske, koji je također kandidat HDZ-a BiH za Skupštinu Županije Posavske, na poseban je način pozdravio žitelje Donjeg Svilaja podsjetivši na svoje svilajske korijene. Poručio je da nema financijski interes za bavljenje politikom i da se odriče svih naknada u humanitarne svrhe. Želja mi je pomoći svom narodu i potaknuti razvoj gospodarstva, istaknuo je Benić.

Mijo Matanović, nositelj liste za državni parlament, obraćajući se svojim Svilajcima i svima okupljenima, naglasio je kako Donji Svilaj u budućnosti vidi kao primamljivo mjesto za investicije zbog svog geografskog položaja i izgradnje mosta na rijeci Savi. Također je podsjetio nazočne na nedavnu posjetu prof. dr. Dragana Čovića svilajskoj župi i svu pomoć koju predsjednik Čović pruža u realizaciji mnogobrojnih projekata na području općine.

„Uvijek sam vjerovao u Svilaj. Tražim potporu za sve nas, na poseban način za našeg kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva, dr. Dragana Čovića. Izađimo na izbore 7. listopada u što većem broju i pobijedimo.“ – poručio je Matanović.

donji svilaj hdz izbori 18 01

donji svilaj hdz izbori 18 02

donji svilaj hdz izbori 18 04

donji svilaj hdz izbori 18 05