Domaljevac
Typography

Pripreme za održavanje Svjetskog kongresa Općine Domaljevac Šamac i Dijaspore, koji je zakazan za 23. srpnja ove godine, u punom su zamahu. Usuglašena su i imena uvodničara radnog dijela manifestacije koji će biti posvećen gospodarstvu. Najprije će se sudionicima skupa obratiti načelnik Općine Stjepan Piljić.

Piše Pejo Gašparević

Poduzetnici uvodničari su:

Zlatko Oršolić (Yimor, Domaljevac)
Marko Lukić (poduzetnik , Vodice-Hrvatska),
Marko Pejić (poduzetnik, Njemačka)
Pejo Gašparević (poduzetnik, Austrija).

Posljednjih dana u brojnim kontaktima moje sugovornike posebice zanima način uplate sponzorskih i donatorskih sredstava te svrha u koju će biti potrošena ta sredstva. To su posve ispravna pitanja. Svim sugovornicima sam govorio, a to ću nastaviti govoriti i ubuduće, sponzorskim i donatorskim sredstvima se financijski pomaže organiziranje ovog zahtjevnog događaja. Također sam govorio, i nastavit ću tako govoriti, ako ne budu potrošena sva sponzorska i donatorska sredstva onda će nepotrošeni dio sredstava biti namijenjen u humanitarne svrhe.

svijestski kongres opcine domaljevac

Svi moji sugovornici, bez iznimke, složili su se s takvim planom i poduprli su zamisao da se eventualno nepotrošena sredstva usmjere u humanitarne svrhe na području Općine Domaljevac- Šamac. Takva jednodušna potpora nameće nepobitan zaključak kako Dijaspora ima VELIKO SRCE kojim želi pomagati Zavičaju na razne načine te da ona pri tomu želi red i transparentnost.

Svjetski kongres Općine Domaljevac-Šamac i Dijaspore po prvi puta u povijesti organizira se u ovakvoj formi, to jest u partnerstvu Zavičaja (Zavičajnih institucija) i Dijaspore i nemoguće je precizno predvidjeti koliko će koštati organizacija i održavanje tog zahtjevnog događaja. Ova manifestacija ima ambiciju pridonijeti razvoju savezništva između Zavičaja i Dijaspore jer taj savez je prirodan - trebamo jedni druge. Ovaj događaj također ima ambiciju pridonijeti uspostavljanju novog ozračja, to jest međusobnog uvažavanja u kojem se energija neće trošiti uprazno na međusobna gloženja, nego procese treba prodornije usmjeravati ka pozitivnijim učincima. Zavičajna Dijaspora posjeduje resurse u znanju, poslovnim vještinama i iskustva u gospodarskim angažmanima.

S druge strane imamo Općinu Domaljevac - Šamac koja može i treba biti institucionalni servis za ideje iz Zavičaja i Dijaspore. Iz takvog interaktivnog odnosa između Zavičaja i Dijaspore može niknuti i novi entuzijazam koji može rezultirati pozitivnim trendovima u Zavičaju. U brojim razgovorima s našim ljudima, kako u Zavičaju tako i Dijaspori, primijetio sam kako postoje pritajena ali ipak upečatljiva očekivanja da se trendovi počnu razvijati upravo takvom pozitivnijem smjeru. To je šansa koju treba ZGRABITI.

Izvolite još jednom primiti račun za uplatu donatorskih i sponzorskih sredstava kao potporu za organiziranje Svjetskog kongresa Općine Domaljevac-Šamac i Dijaspore.

PREDMET: INSTRUKCIJA ZA UPLATU NOVČANIH SREDSTAVA IZ INOZEMSTVA

Uplatu novčanih sredstava iz inozemstva (Euri) za Općinu Domaljevac-Šamac vršiti na dole navedeni devizni račun:
- Vlasnik (korisnik) računa: Općina Domaljevac - Šamac
Posavskih branitelja 148
76233 Domaljevac
Bosna i Hercegovina
- IBAN: BA39 3060 2037 0010 7058
- SWIFT: HAABBA22
- Banka: Addiko bank d.d.
Trg solidarnosti 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Pejo Gašparević
27. lipnja 2019.