Nada Koturić
Typography

DOMALJEVAC- Sport je univerzalni jezik koji prelazi granice, jezike, rase, religije i ideologije, ujedinjuje ljude i potiče dijalog i prihvaćanje, kaže Rimski biskup papa Franjo, i time ističe važnost sporta u aktualnom društvu. Ako k tome dodamo značaj sporta u odgoju mladih naraštaja...puno je razloga što je odbojka u Domaljevcu puno više od nadmetanja, uspjeha ili poraza, više od sporta.

U Domaljevcu odbojka se igra srcem a ne novcem, jer njih nemamo, poručuje nakon sjajnih ovogodišnjih uspjeha u HOK-u Domaljevac. Mladi su njihovo najveće blago, a uspjeh potvrđuje ulaganje kluba u ono što sport uistinu treba da bude – promocija pozitivne energije mladih. Iz ovih, i niza drugih razloga, HOK Domaljevac je klub koji je svojim rezultatima i ponašanjem igrača na terenu obilježio 2018.godinu.

domaljevac02nak bih 900

Orašje i Domaljevac

U prekrasnoj i, usudili bi se kazati, najljepšoj odbojkaškoj priči Domaljevca nakon Domovinskoga rata, HOK Domaljevac primjerom pokazuje kako se istinski voli sport i u kojem smjeru ide neupitna svijetla budućnost tog skromnog kluba. -Neopterećeni bilo kakvim lokalizmima želimo u 2019. g. ujediniti odbojkaške snage oraško- domaljevačkoga područja, jer tako ćemo lakše do pobjeda, tvrdi novoimenovani predsjednik kluba Stjepan Piljić.

Uostalom i sada su u našim redovima sjajni odbojkaši oraške općine, dodaje trener Zlatko Ivić i napominje da su nova pojačanja zapravo dva sjajna igrača iz Tolise koja su sa studiranjem svoju karijeru na kratko preselili u Osijek, no sada su se vratili Marko Oršolić i Filip Nedić i igraju na domaćem terenu.domaljevac03 nak bih 900

Beograđanin u Domaljevcu

Posebnost je kluba iz Domaljevca što ga vodi trener čija cijela obitelj živi odbojku. Dva Zlajina sina Ivo i Franjo već su prvotimci a supruga, medicinska sestra Željka najvatrenija je navijačica, a kada zatreba, tu je i za pružanje medicinske pomoći.

A koliko su domaljevčani širokog srca sa jedino sportom kao vodiljom prema uspjehu, jeste i jedino pojačanje koje su doveli, ni manje ni više nego iz Beograda. – Nikola Lončar nam je najmoćnije pojačanje. Naravno da se ne radi o transferima koje prati gomila novca već skromnost na kakvu smo navikli.

Domaći smještaj umjesto hotelskog, domaća hrana naših sponzora kluba kod Luleta i Tonija, a sve je ušteda od najmanje 600 eura. –Bio sam na Kipru i Požarevcu, ali nigdje nije bio ovako topao doček, atmosfera u klubu, smještaj, hranu, ljudi, oduševljen sam, potvrdio nam je Nikola. A točku na i stavljaju mladi kadeti koji potvrđuju da budućnost odbojke u Domaljevcu nije upitna.domaljevac01 nak bih 1024

-Ovdje u Domaljevcu puno više se radi sa mlađim igračima, no kada su seniori u pitanju, ipak su potrebna značajnija sredstva za napredovanje, jer drugi klubovi dovode puno jače i skuplje igrače. Mi uglavnom igramo sa svojim igračima i eventualno dovedemo jedan ili dva igrača kojima nudimo minimalce puno entuzijazma i ljubavi prema odbojci.

Onaj tko to prihvati doista je zaljubljenik odbojke, zaključuje trener Ivić.

Za Posavinu.org piše Nada Koturić