Nada Koturić
Typography

HOK Domaljevac je ove godine nastavio nizati povijesne uspjehe svojeg kluba, istodobno i uspješnice sportskog uspjeha odbojke Županije Posavske i Posavine potvrđujući svoje respektabilno mjesto najboljih u svijetu bh odbojke, pa i regije. Nakon nastupa u finalu kupa, ovo je prvi puta da Domaljevac igra finale za državnog prvaka. Klub je postigao novi u nizu uspjeha kao realna nagrada za sva ulaganja u mladost i sport neopterećenim materijalnim, budući imaju tek toliko da sudjeluju u natjecanjima.

Ostalo je na bazi volonterizma i igre u kojoj svaki puta, i za svaki bod, ostavljaju srce na terenu, a proslavljaju ga kao najveću nagradu. Sjajne momke HOK Domaljevca predvodi neumorni trener Zlatko Ivić, također posebna priča sporta jer na poseban način daje primjer svojim odbojkašima. Ono što najviše voli, svoju cijelu obitelj i njeno slobodno vrijeme popularni Zlaja usmjerava prema klubu kako bi svatko na svoj način pomagao rastu tog domaljevačkog diva. Vjerne navijače, njihov dodatni igrač korona je odmaknula od terena, ali u svakom domu u vrijeme susreta budno ih motre preko Posavina online i raduju se uspjehu svojih miljenika.

Plasman u finale

HOK Domaljevac stigao je u svojoj požrtvovnoj borbi do samog vrha i plasmana u finale doigravanja za odbojkaškog prvaka BiH. Dvostrukom pobjedom protiv Borca u Banja Luci i Orašju, domaljevčani su preskočili još jednu visoku prepreku. Rezultatski se činilo dosta olako, ali promatrajući uzvratni susret u Orašju, vidjelo se da Borac nije došao sa bijelom zastavom. Trener Ivić nije dozvolio da utakmica ode u krivom smjeru i ništa nije želio prepustiti slučaju.

odbojka02 nak bih 900

Od početka utakmice zahtijevao je ozbiljnost igrača koji su pokazali odličnu igru jer nisu željeli prokockati priliku koja je za klub, kao i većinu igrača, prilika za povijesni uspjeh. U setovima je bilo 25:20, 25:16, 23:25 i 25:21.

-Čestitam svojim sjajnim momcima na požrtvovnosti a osobito kapitenu koji je u odlučujućim trenucima donio presudne bodove. Znali smo da nas pobjeda vodi u finale i bili smo spremni da igramo čak i pet setova, samo da ne d

ođe do treće utakmice. U B.Luci smo perfektno odigrali tri seta, te prva dva u Orašju i bilo je razumljivo da dođe do pada ritma i manjeg opuštanja. Ipak je u oba susreta kvaliteta bila na našoj strani i zasluženo smo izborili finale, naglašava trener Ivić.

odbojka03 nak bih 901

Odlična forma

Evidentno je da se od početka play offa podiže forma igrača Domaljevca, koji svoju šansu vide i u finalu s ekipom Mladosti. Kapiten kluba Davor Dominković, uvijek smirenim i odmjerenim ritmom donosi bodove u ključnim trenucima. Ističe sjajne kvalitete brčaka koji su šest godina prvaci i pobjednici kupa i posjeduju igrački kadar koji zaslužuje da igra Ligu šampiona. –Nedavno smo s njima igrali finale kupa gdje smo vidjeli da nisu neranjivi. Da smo uspjeli dobiti taj famozni drugi set, sve bi bilo drugačije. Pokušat ćemo ih iznenaditi u prvoj utakmici na domaćem terenu, poručuje kapiten. Za isticanje je i libero Domaljevca Anto Oršolić također je nezamjenjiva i čvrsta karika kluba koji hvata neuhvatljive lopte. Tijekom susreta trener Ivić je uz stalnu prvu postavu igrača: Davor Dominković, Marko i Anto Oršolić, Jovan Ćendić, Nemanja Vidović, Dejan Đurić, Nikola Mijaović i Miro Lopandić trener je povjerenje pružio i podmlatku kluba Franji Iviću, Dariju Kopiću i Paricku Brkiću.

odbojka01 nak bih 1024

Žokice u Premijer ligi

Odbojkaši HOK Domaljevca zajednički su također veliku i srdačnu čestitke popularnim oraškim ŽOKICAMA sa trenerom Mehmedm Memiševićem na plasmanu u Premijer ligu. Djevojke su se također potvrdile dostojne tradicije posavske odbojke.

–Veliki je uspjeh da ljubitelji odbojke u jednom malom Orašju mogu gledati dva Premijer ligaša, čime se ne mogu pohvaliti ni velike sredine. Vjerujemo kako će odgovorni prepoznati ovaj uspjeh i pružiti dodatnu potporu u cilju zadržavanja mladih i njihovom usmjeravanju u zdrav život i bavljenje sportom. Talenata u Posavini imamo napretek kao nigdje, samo ih je potrebno kapitalizirati, naglašavaju trener i predsjednik HOK Domaljevca Zlatko Ivić i Vlado Blažanović, upućujući čestitke svojim igračima te odbojkašicama Orašja na plasmanu u Premijer ligu.

Za Posavinu.org piše Nada Koturić