Nada Koturić
Typography

Štićenici Udruge osoba s posebnim potrebama Put u život (PUŽ) Orašje su još jednom potvrdili koliko imaju sportskog duha i vještina. Specijalna olimpijada u Tuzli donijela im je pregršt zagrljaja zbog osvojenih medalja, osmijeha i radosti jer su pokazali kako srcem mogu prevladati fizičke poteškoće.

Sedam zlata

Osvojili su čak 15 medalja i time postali udruga s najviše osvojenih medalja od udruženja u BiH, ističe Iljo Vuković, predsjednik PUŽ-a. U Orašje se PUŽ vratio sa sedam zlatnih, četiri srebrne i četiri brončane medalje koje su njihovi štićenici osvojili kroz natjecanja u atletici.

 - Udruga Put u život Orašje, kao jedini predstavnik iz Posavske županije, bila je jedna od najuspješnijih udruga sjeveroistočne Bosne na specijalnoj olimpijadi s ukupnim brojem osvojenih medalja.sticenici orasje 900

Najuspješniji pojedinačni sportaš bio je Mario Kopić (osvojio 2 zlatne medalje), Đurđica Dominković zlato i srebro, Marina Filipović srebro i broncu, Nermina Mrkonjić, Ivan Doknjaš, Marina Klaić i Adina Aličković koji su osvojili po jednu zlatnu medalju, Adnan Tukulj i Adrijana Salkanović vratili su se sa srebrenim medaljama dok su Josip Ević, Zoran Fazlić i Đurđica Damjanović osvojili brončana odličja.

– Svi su odlični, a za isticanje je i njihovo ponašanje tako da je ova olimpijada zapravo mnogo više od sportskog događaja, ističe defektolog i diplomirani socioped Edo Tahirović.

Uručenje zahvalnica

U Orašje je sjajna ekipa PUŽ-a zbog iznimnog uspjeha dočekana s ovacijama. U prostorijama udruge u Orašju organizirano je prigodno druženje uz uručenje zahvalnica svima koji su osvojili medalje, kao i zaslužnim pojedincima i udrugama koje pomažu PUŽ-u. Nije izostala ni zahvalnica roditeljima štićenika koji su osigurali prijevoz na olimpijadu, onima koji su ih pratili te Udruzi Žene Orašja, koje nisu željele izostati s takvog slavlja - Ovaj uspjeh je rezultat svih koji rade s djecom, ali i same djece koja su uložila veliki trud za nastup. Hvala svima koji su nam pomogli u tome, poručio je predsjednik Vuković.

Za posavinu.org piše Nada Koturićsticenici orasje 1024