Odžak
Typography

U subotu 12. listopada 2019. Godine u 12.00 sati općinu Odžak posjetio je federalni ministar Vlade FBiH Edin Ramić. U prostorijama općine su ga primili domaćini: potpredsjednik Vlade, ministar prometa ,veza, turizma i zaštite okoliša Županije posavske Anes Osmanović i načelnik općine Odžak Jakov Ivanković.

 Domaćini su upoznali ministra  Ramića s dosadašnjom realizacijom projekata u Odžaku i planovima za buduću suradnju s njegovim ministarstvom te iskoristili priliku da obiđu i završne radove na autocesti koridora 5c i mostu u Svilaju ili kako mi to volimo reći vrata Bosne. Obilaskom mosta domaćini su gostu pokazali što se već uradilo te  ga upoznali s mogućnostima, planovima i potencijalima koje  će Odžak imati kada most i autocesta budu pušteni u promet.
Trenutno se na mostu postavljaju zaštitne ograde i radi na instalacijama, a paralelno se na autocestu dovode podzemne instalacije električne energije, telefona i vode...2

Za sada se radi punom dinamikom i radovi teku po planu i programu te se nadamo da će se poslovi završiti do kraja godine i da ćemo se u 2020. godini voziti koridorom 5C i preko ovog mosta za naš portal sa smiješkom na licu kazao je Anes Osmanović potpredsjednik Vlade, ministar prometa ,veza, turizma i zaštite okoliša Županije Posavske. Te se toplo nadamo se da će autocesta i koridor VC preporoditi naš grad i stvoriti moderan ambijent ostanka i povratka ljudi na rodnu grudu.

3

Isto tako gospodin Osmanović nam kaže kako je vrijedno spomenuti da je jučerašnji gost Odžaka gospodin Edin Ramić i na čelu ministarstva za izbjeglice i raseljena lica FBiH koje dosta ulaže u općinu Odžak.

Sredstvima tog ministarstva u protekle dvije godine obnovljena je i izgrađena pješačka zona Čaršija, ulice S. Grebenarevića i R. Škangića. A prije toga je to ministarstvo uredilo fasade i stubišta na gotovo svim zgradama u centru grada:  neboder  1 i 2, zgrada Naš dom,  Samoposluga, Apoteka, Socijalno, a sve ovo bi bez ovoga ministarstva i danas  bile ruševine.

3

Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH je do sada uradilo jako puno projekata na uređenju, izgradnji i sanaciji stambenih jedinica povratnika u Odžak od povratka 1996. do danas.

Napomenut ćemo da se u narednom periodu sredstvima tog ministarstva planira izgradnja nove stambene zgrade za osobe socijalne skrbi u Odžaku.

5

Na moj upit da li u Odžaku ima još pozitivne energije i zajedništva na visokim općinskim funkcijama koje danas obnašaju mlađe osobe izabrane iz naroda i za narod?

Gospodin Osmanović  mi kaže da energije još ima i da je prvenstveno u njihovim mogućnostima unose on i načelnik općine Jakov Ivanković i napominje da tu energiju treba i dalje širiti ako je i kako moguće, jer kako nam se čini u Ožaku ima još zajedničkog života Hrvata i Bošnjaka što je rijetkost u cijeloj BiH. Zajedno smo bili u teškom ratnom periodu, zajedno se vratili, skupa izgrađivali porušeni Odžak i slobodan sam kazati ovdje narod živi, surađuje, radi i bori se za opstanak bez ikakvih većih problema.

Za GIP piše Mišo Perak

VAŠ NOVI DOM                     Reklama
Stan u urbanoj Vili
Sve informacije na mobitel:+387-63-389 128
VAŠ NOVI DOM
Sve informacije na mobitel:+387-63-389 128
Novosagrađeni objekt Odžak
Sve informacije na mobitel:+387-63-389 128
Stan u urbanoj Vili
Sve informacije na mobitel:+387-63-389 128
VAŠ NOVI DOM
Sve informacije na mobitel:+387-63-389 128