Odžak
Typography

Ministri u Vladi Županije Posavske iz Odžaka Anes Osmanović, ministar prometa, veza i zaštite okoliša i dopredsjednik Vlade ŽP i Pero Radić, ministar pravosuđa i uprave posjetili su upravu Doma zdravlja Odžak, te novoimenovanom direktoru te institucije Ivanu Iviću uručili set medicinskih vizira za zdravstvene djelatnike.

korona odzak 1024Tijekom razgovora u kojem ih je o stanju u zdravstvenom sektoru informirao dosadašnji direktor Doma zdravlja dr. Anto Majić, ministri Osmanović i Radić poželjeli su uspješan rad novoimenovanim direktorom Doma zdravlja Ivanu Iviću.

Također su ova dva ministra u Vladi Županije Posavske iz Odžaka posjetili i policijsku postaju u Odžaku gdje su nazočili: Mišo Senković, Zoran Lovrić i Zdenko Ćubel te i njihovim djelatnicima uručili set vizira.

policija odzak 1024

Ovo je naš mali doprinos i pomoć u ovim teškim trenucima, simbolično želimo dati potporu ljudima na kojima je najveći teret ovog izvanrednog stanja– rekao je Anes Osmanović, ministar prometa, veza i zaštite okoliša Posavskog kantona.Kako doznajemo iz službenih objava stanje u Odžaku je pod kontrolom, građani se pridržavaju uputa a civilna zaštita Odžak redovno vrši dezinfekciju prostora.

kuca

Civilna zaštita na terenu ne umorno radi!

Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavskee od 03.04.2020. godine u 11.00 sati.

–Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informirao je javnost da je testirano ukupno 11 osoba, od kojih je kod 2 osobe potvrđena infekcija koronavirusa (COVID-19).
- Prvozaražena osoba koronavirusom iz Domaljevca primila je adekvatnu terapiju tijekom perioda izolacije u izolatorima Županijske bolnice Orašje i dobro se osjeća. Nakon dva negativna testa na koronavirus, pacijentica je upućena na dodatnu 14-dnevnu kućnu samoizolaciju.

Druga osoba zaražena koronavirusom je iz Odžaka. Radi se o pacijentici koja je u Klinici za srce u Tuzli imala kirurški zahvat. Svih pet osoba s kojima je bila u kontaktu nalaze se u kućnoj samoizolaciji.

Prema informaciji Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske mjera u Posavskom kantonu mjera samoizolacije određena je za 461 osobu. Za 273 osobe je istekla samoizolacija, tako da je na snazi mjera samoizolacije za 188 osoba – kažu iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva i socijalne politike Posavskog kantona.

srce koronavirus

-Pripadnici MUP-a su na terenu i kažnjavaju osobe koje krše samoizolaciju. Djelatnici MUP-a ŽP također provjeravaju osobe u samoizolaciji. Za osobe koje ne poštuju mjeru samoizolacije bit će sačinjena službena zabilješka koja se dostavlja nadležnoj Županijskoj inspekcijskoj službi radi poduzimanja zakonom predviđenih mjera. Ako se utvrdi da se navedene osobe i dalje ne pridržavaju mjera samoizolacije ministar zdravstva i socijalne politike ŽP i predsjednik Kriznog stožera će odrediti dodatne mjere, a to je da će navedene osobe biti smještene u izolator.

-I dalje su na snazi sve naredbe i preporuke Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike ŽP i Županijskog stožera civilne zaštite.
-Posebno naglašavamo obvezu svih osoba koje su ovih dana doputovale na područje Županije Posavske iz zemalja zahvaćenih koronavirusom da se obavezno jave zdravstvenim ustanovama u Županiji Posavskoj na dolje navedene brojeve telefona zbog daljnjih uputa.

Zavod za javno zdravstvo ŽP: +387 31 714 608 / +387 31 711 906
DZ Odžak: +387 31 761 048
DZ Domaljevac-Šamac: +387 31 791 054 / +387 63 164 767
DZ Orašje: +387 31 744 030

Za Posavinu.org piše Mišo Perakkorona viziri