Odžak
Typography

Ruža Janjiš iz Odžaka pobjednica je druge sezone The Voicea. Miljenica ne samo Bosanske već i Slavonske Posavine, pa i regije, s oduševljenjem je dočekana u rodnom Odžaku ispred Centra za kulturu s puno emocija, suza, pjesme... Svi su došli pozdraviti veselu, neposrednu, iskrenu i upornu djevojku koja je iz potpune anonimnosti svojim talentom uspjela stići do samog vrha.

Procvjetala Ruža posavska

Glazbeni dio programa uljepšalo je još dvoje Odžačana koji su već imali prilike okusiti slast glazbenih natjecanja Ana Barukčić i Nemanja Blažević. Lokalni Radio Odžak vrijedno je bilježio svaki njezin uspjeh, a Ruža je znala uzvratiti intervjuom jer, prisjeća se kada su malobrojni radijski urednici njezine pjesme htjeli emitirali u programu.

- Prošle godine nisam imala ni bend, izvor prihoda, ni bogatu obitelj koja će mi pomoći, a, evo, danas sam pobjednica. Samo treba biti uporan i imati vjere u sebe. Jako mi je značila potpora iz moje Posavine, a ovim sam dočekom oduševljena. Hvala svima koji su me podržavali, ali kod kuće je nešto posebno. Drago mi je što sam pružila drugačiju svakodnevicu ovom području u kojem se samo priča o tome tko se iselio, otišao. Ovoga puta čujem da se samo govorilo o mom plasmanu u The Voiceu. Željela sam samo pjevati i nisam imala nekakva posebna očekivanja, a, eto, donijela sam sreću ne samo sebi već i drugima, kaže skromno Ruža. Tu skromnost odlično je prepoznala mentorica Indira. Opisala ju je kao neobično plemenitu djevojku koju krasi iskonska dobrota i koja uvijek druge stavlja ispred sebe, skromnu i nesebičnu, a ono što je najvažnije, Ružu krasi moćan glas kojim može svaku pjesmu izvesti na svoj osebujan način.ruza1

- Obje smo pune pozitivne energije. I Indira je došla u Zagreb s jednim kovčegom, a sada je u vrhu glazbene scene. Naravno da su mi njezini savjeti najviše pomogli, ali i oni Darije Hodnik-Marinković i aranžmani Branimira Mihaljevića, kaže Ruža.

Život koji nije bio posut ružama

Široku javnost i simpatije pobjednica The Voicea stekla je rečenicom kojom je s ponosom istaknula svoje podrijetlo iz Bosanske Posavine. - Pa, ne mogu reći da sam iz Berlina, kada sam iz Odžaka. Ne znam slagati, ne znam što bih rekla osim istine, tako je bilo i u showu, kaže kratko Ruža. A Ružin životni put nije bio kao u pjesmi posut ružama. Bio je ispunjen izbjeglištvom iz rodnog Odžaka, životom u nekoliko gradova (najdulje u Osijeku gdje živi posljednjih desetak godina), gubitak najdražih. - Moji roditelji, moja baka nisu tu sa mnom, ali znam da me odozgo motre i bodre. Ova pobjeda je za njih. Moj životni moto je da se svako jutro probudim s novom energijom i pozitivnim mislima, kazala je Ruža Janjiš pred kojom je u sljedećih mjesec dana snimanje singla.

Uvjereni smo, ne samo tim glazbenim uratkom, već i nizom koji slijedi, posavska Ruža će dugo trajati na glazbenoj sceni.