Orašje
Typography

Udruga roditelja djece i osoba s posebnim potrebama Orašje “Put u život” (PUŽ) organizirala je manifestaciju “Dani otvorenih vrata”. Željeli su otvoriti vrata novosagrađenog objekta Centra, koji je ponikao kao dar Vlade Japana, svim građanima i prijateljima PUŽ-a koji su željeli upoznati rad udruge i njezine članove.

 

put u zivo 900Piše Nada Koturić

Družili su se kroz otvorene radionice u kojima su sudjelovali građani, predstavnici javnih institucija, prijatelji iz susjednih dviju udruga “Angels” u Domaljevcu i “Kuća nade” Odžak, bili su domaćini udruzi “Malo srce“ iz Tuzle, edukativan je bio susret i s policajcima u zajednici, a prožeto emocijama bilo je druženje s učenicima iz Vidovica, ženama iz udruge “Katarina Kosača”, Frame, Vijeća mladih Orašje i Crvenog križa.

- Manifestacija je imala za cilj približiti populaciju djece s posebnim potrebama i rad same udruge građanima i svima koji su bili naši gosti. Svaki dan događao se neki drugi sadržaj u kojima je bilo puno gostiju jer želimo otvoriti rad našeg Centra, ne samo u općini i županiji već svima koji nam žele doći u goste i vidjeti kako radimo. Želimo učinili kvalitetnijim sadržaje rada ove udruge, u čemu će značajno pomoći i senzorička soba.

Među 445 projekta iz cijele BiH tvrtka dm drogerie markt d.o.o. odabrala je naš projekt i darovala našim štićenicima ovu sobu vrijednu više od 20.000 KM, objašnjava defektolog Edin Tahirović.

Predsjednik udruge Iljo Vuković smatra kako je projekt iznimno važan za udrugu jer su time potvrdili da ne računaju samo na donacije, već znanjem stručnog kadra udruge osiguravaju sredstva i opremu.
- Želimo da osobama s intelektualnim poteškoćama omogući razvoj potencijala na svim poljima življenja kako bi ravnopravno sudjelovali u zajednici i bili prihvaćeni, kako bi se poštovale različitosti i jednakosti osoba s invaliditetom, ističe koordinator udruge Tahirović.

U udruzi je angažirana zbog profesionalne pomoći djeci i logopetkinja - surdoaudiloginja Hajra Halilović te socijalna radnica Katarina Dominković i Marija Džojić. Logopetkinja Hajra Halilović održala je predavanja za roditelje, predstavnike institucija i građane tijekom manifestacije.

Za Posavinu.org piše Nada Koturić