P. Mahala
Typography

Dugo su se mladi osmog razreda pripremali za sakrament sv. potvrde. Dana, 3. travnja tekuće godine u župi Bezgrješnog Srca Marijina u Posavskoj Mahali podijeljena je sv. krizma desetero mladih. Tako je broj krizmanika relativno malen u odnosu na prijašnja vremena. Lica krizmanika bila su ozarena radošću, zbog radosnog dočeka ovoga dana.

Dvije krizmanice priključile su se ovoj grupi u Pos. Mahali iz župe Modriča. Prije same krizme pomoćnog biskupa vrhbosanskoga dr. Peru Sudara dočekali su krizmanici, njihovi kumovi, roditelji i naš župnik vlč. Ivan Ravlić.

Svečanosti ovoga događaja uzveličali su župnici iz susjednih župa ovoga Doborskoga dekanata. U župnoj crkvi, nakon prijema biskupa, uslijedilo je ispitivanje, najprije sa strane župnika a onda je preuzeo biskup Pero. Na početku sv. mise biskupa je pozdravila krizmanica Ružica Jelkić a krizmanica Marina Filipović predala je buket cvijeća.

Slavlje sv. mise i potvrde uzveličala je s. Anja sa svojim zborom iz Odžaka. Biskup je naglasio da je ovo početak sazrijevanja u vjeri, a ne nikako završetak rasta u vjeri. Na kraju sv. mise u ime krizmanika zahvalila se biskupu Anđela Erceg.

Nadati se je da ovaj trud i zalaganje oko pripreme i čina sv. potvrde neće biti uzalud i Duh Sveti će učiniti da će se nastaviti rasti u vjeri, kako su krizmanici i obećali u ispovijedanju vjere u krsnim obećanjima pod sv. misom.

Ružica Jelkić, učenica 8. razreda u Odžaku