Pejo Gašparević
Typography

Novinar Anto Pranjkić, naše Zavičajne Posavine gore list, dobio je stalno radno mjesto na Hrvatskoj radioteleviziji  u statusu novinara urednika. Iskreno sam se obradovao kad mi je on poslao ovu informaciju i od srca  mu čestitam na novom profesionalnom angažmanu.

pranjkic hrt"Za mene je ovo nakon rada u Posavskim glasniku, Hrvatskim vojnim glasilima, Radiju Ravne-Brčko, TV Brčko, tjedniku Danas i Radiju Trieste , a ovo mu je nova kruna karijere. Vjerujem da sam radeći ovaj posao svih ovih godina uspio promovirati naše posavske vrijednosti: vjeru u Boga, obitelj i Domovinu i da svoj narod nisam zastidio," kaže naš vrijedni i Zavičajnoj Posavini odani Anto, koji se novinarstvom bavi od 1992. godine.

Gospodin Pranjkić ima bogat životopis. Školovao  se i usavršavao u Brčkom, Zagrebu, Strasbourgu, Beču, Oslu, Athensu(USA), Trstu i Sarajevu.

Dobitnik je niza nagrada od kojih izdvaja osvojeno Drugo mjesto na neslužbenom natjecanju Europe za mlade novinare 1994. godine.

On je dragovoljac Domovinskog rata s činom natporučnika. Nositelj je niza ratnih priznanja.

Član je Društva hrvatskih katoličkih novinara, HKD Napredak i Društeno-kulturne platforme za Bosansku Posavinu.

Anto je angažirani intelektualac koji  iznimno dobro poznaje situaciju u Zavičajnoj Bosanskoj Posavini, BiH i Hrvatskoj. On je pouzdan i zahvalan  suradnik koji u poslu ne kalkulira nego uvijek daje najbolje što može od sebe.  Anto je pronicljiv, brzo razmišlja i posjeduje sposobnost razlikovanja bitnog od nebitnog, a to su vrline koje su jako važne u novinarstvu.

Angažman Ante Pranjkić u velikom medijskom sustavu, kao što je Hrvatska radiotelevizija,  nova je šansa u njegovoj karijeri koju je on apsolutno zaslužio. Našeg Antu na aktivnost pokreće njegova radoznalost i plemenitost.

Za Posavinu.org  piše Pejo Gašparević
16. travnja 2021.