Pejo Gašparević
Typography

pejo gasparevic gipSPLIT, 19. kolovoza 2011. Najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić na današnjoj je konferenciji za novinare plačući izvjestila kako je unatoč ozljedi mišića odrazne noge, koja je utvrđena nedavnom magnetnom rezonancom, odlučila sudjelovati na Svjetskom atletskom prvenstvu koje će se održati od 27. kolovoza do 4. rujna ove godine u Deaguu u Južnoj Koreji.

"Idem na svjetsko prvenstvo i dat ću sve od sebe jer ne može biti teže nego što je bilo", rekla je Blanka plačući, te dodala: "Dok mogu hodati skakat ću".

Potvrdila je kako je prvobitno sa svojim stručnim timom donijela odluku kako neće putovati u Južnu Koreju, te da je s tom odlukom živjela 12 sati, a onda je promijenila mišljenje.

"Mnogo je razloga da ne putujem na svjetsko prvenstvo, a postoji samo jedan razlog da idem, a to je da ja jednostavno ne mogu živjeti sa sobom da moje suparnice tamo skaču, a ja ne," kazala je Blanka napomenuvši kako ne bi mogla ostati doma gledati svjetsko atletsko prvenstvo na televiziji jer bi to, kako je rekla, bilo kao da je netko napravio zabavu, a nije nju pozvao.

"Ne mogu biti sa strane. Ako nije puklo (mišić) na treningu prije sedam dana kada me jako boljelo, onda neće ni sada, malo me boli i jutros, ali ja ću nastupiti na svjetskom prvenstvu ako se ne dogodi ono najgore", kazala je Blanka, otkrivši kako je bolove počela osjećati još sredinom ove sezone.

"Kad sam saznala da sam cijelo vrijeme trenirala s ozljedom Bog me sačuvao, a to znači da u budućnosti ima sa mnom još planova", kazala je Blanka.

Rekla je kako joj trenutačno glavni cilj odraditi treninge u Splitu prije odlaska u Južnu Koreju u iduću srijedu, a zatim se prilagoditi vremenskoj razlici te pokušati izboriti u finale.

"U finalu ćemo se boriti, nema druge", dodala je.

Na upit računa li na osvajanje medalje kazala je s smiješkom: "Ha, mogu se tamo ušuljati i uzeti jednu. Nisam najbolja, daleko sam od onoga što sam bila, ali sam na pravom putu to ponovno biti, a to ću vjerojatno dokazati iduće godine", kazala je Blanka naglasivši kako su joj Olimpijske igre u Londonu 2012. godine iznimno važne.

Blanka je zahvalila i trenerima što su je u posljednjih mjesec dana trpjeli. "Nisam bila laka ovih zadnjih mjesec dana, bilo je svega na treninzima", rekla je.

Joško Vlašić je izjavio kako su treninzi u posljednje vrijeme bili "jako stresni" jer je ona trenirala "preko boli". Po njegovim riječima Blanka na sadašnjim treninzima odrađuje ono što je trebalo u proljeće jer se zbog vremenskog tjesnaca to tada nije moglo uraditi.

"U proljeće smo morali rješavati neke druge stvari, odnosno snagu - ona je bila u jako lošem stanju", dodao je Joško Vlašić.

Joško Vlašić je novinarima otkrio kako do posljednjeg trenutka prije današnje konferencije za novinare nije znao što će Blanka odlučiti glede predstojećeg Svjetskog prvenstva.

Za Posavinu piše: Pejo Gašparević