“Na granici” glasi naziv knjige Mate Špionjaka, a promocija iste upravo je na granici u tom mjestu Bosanske Posavine, podijeljenom entitetskom crtom razdvajanja (s još uvijek vidljivim tragovima rata što svjedoče s silini razaranja), okupila oko 50-ak mještana i gostiju koji nisu poštovali nevidljivu granicu, nije ih zanimala crta razgraničenja. Matina knjiga učinila je upravo suprotno - na trenutak je ujedinila razdijeljeno područje. Mjesto je posebno i po svojim mještanima, jer su tijekom Domovinskoga rata svojim životima i dijelovima svojega tijela branili ovo područje.

grebnice dvoranaGREBNICE -U Grebnicama je, pored područkog djela osnovne škole Braće Radića iz Domaljevca otvorena sportska dvorana.Dvorana će biti na usluzi učenicima osnovne škole koji nastavu pohađaju u Grebnicama, mještanima Grebnica i sportistima s područja općine Domaljhevac-Šamac koji će dvoranu koristiti za nadmetanja u sportovima u kojima se natječu.

oslobodjenje ljeskovcaU Grebnicama je u subotu, 20. kolovoza, po prvi puta održano obilježavanje oslobađanja Lijeskovca. Branitelji Grebnica su uz potporu Ureda općinskog načelnika organizirali obilježavanje 19. obljetnice oslobađanja  Lijeskovca.

grebnice posavinaŽupa Grebnica proslavila je svoga nebeskog zaštitnika sv. Jakova Markijskoga u petak 28. studenog tekuće godine sv. misom u 11 sati. Euharistijskom slavlju predslavio je fra Pero Baotić, župnik u Gornjoj Tramošnici u koncelebraciji sa 12 svećenika i redovnika.

dom kulture grebniceGREBNICE .- Načelnik općine Šamac Savo Minić i generalni konzul Republike Hrvatske sa sjedištem u Tuzli Josip Juras označili su, koncem prošle godine, u mjesnoj zajednici Grebnice početak rada novog doma kulture.

domaljevac_grebniceOpćinski načelnik Željko Josić i šef općinske službe za financije i proračun Mirko Abramović održali su u općinskom poglavarstvu sastanak sa predstavnicima građana iz Ulice Leopolda Mandića u Grebnicama.

More Articles ...