Domaljevac
Typography
DOMALJEVAC-Pjesma, i to ona hrani dušu jer je duhovnog sadržaja, mladost, osmjesi, zajednička molitva, bila je sastavnica koncerta duhovne glazbe koju je domaljevačka Franjevačka mladež na čelu sa mladom 17. godišnjom Veronikom Koturić upriličila za značajni rođendan usješnog djelovanja, čak dva ipol desetljeća Frame Domaljevac.
Ovdje smo da Boga proslavimo slaveći ga pjesmom, zahvalom i sve naše molitve koje ćemo njemu uputiti neka njemu bude na čast i hvalu. Bogu hvala na ovome velikom daru što mu se možemo obraćati  i biti sa njim, zahvaliti za taj dar, na svim milostima koje smo primili od njega, posebno za našu mladu Framu je osmislila ovaj susret , duhovni koncert, kazao je uz blagoslov skupa i čestitanje obljetnice fra Marinko Živković.
 
Duhovna dimenzija slavlja
 
Duhovni asistent Frame Domaljevac fra Marinko zahvalio se općini Domaljevac Šamac na otvorenostu koji je uz svoj program za Dane općine uvrstila upravo i ovu duhovnu dimenziju, duhovni koncert.-Neka nam ovaj duhovni koncert kroz ovo pjevanje i slavljenje Boga obogati dušu i tijelo, da se svi i kao zajednica  otvorimo djelovanju duha svetoga u našim životima. Hvala svima onima koji su bili dio Frame Domaljevac, svim svećenicima koji su vodili Framu i njenim i članovima. Sve što možemo je Iz dubine srca zahvaliti Bogu na godinama jedne zajednice koja danas okuplja mlade živote koji se posvećuju Bogu u duhu Svetog Franje. U nadi da će godine pred Franjevačkom mladeži biti jednako plodonosne i milostne radosno vas pozdravljam našim franjevačkim pozdravom Mir i dobro uz duhovnu glazbu,
 
Aktivni framaši
 
Animirali su duhovni koncert Yeshua-Matej Galić i Dom molitve Slavonski Brod na Trgu branitelja u Domaljevcu. Kulturnom događaju i svečanosti trenutka doprinijela je izložba brojnih fotografija koje su progovorile o bogatoj povijesti djelovanja domaljevačke Frame kroz 25. godina u kojima je značajan pečat ostavio svojedobno i fra Bono Kovačević, sadašnji župnik župe u Orašju.  Mlada Veronika Koturić predsjednica Frame Domaljevac i sa puno entuzijazma i mladenačke energije prihvatila je izazov organiziranja koncerta.-Ovo je velika odgovornost ali kada imam potporu od drugih i uz molitvu sve ide lakše osobito u ovako jednom velikom projektu organizacije koncerta. Htjeli smo za Dan naše općine čiji je patron sv. Ana ujedno i Dan općine upravo sa ovakvim jednim duhovnim sadržajem. Djelujemo u raznim sekcijama kroz pjevanje u crkvi, čitanje, edukativno, radimo radionice i upoznajemo sa raznim situacijama koje nas čekaju kroz život. Sudjelujemo u brojnim projektima Centra za mlade Ivan Pavao II Sarajevo i Frame Bosne Srebrene, kazala nam je Veronika.
 
Zbor Svete Ane
 
Koncert je uz brojne mještane pratila i Zdenka Lucić, voditeljica Zbora i orguljašica, čvrsti stup Crkvenog zbora Sv. Ane u Domaljevcu kroz  26. Godina djelovanja. –Iza nas je puno nastupa , susreta crkvenih zborova no najradosniji smo za vrijeme misnih slavlja nu našoj crkvi sv. Ane u Domaljevcu. Bili smo osobito brojni za vrijeme služenja časne sestre Jele Dubravac koja je podigla svojim radom zbor na višu razinu, puno smo napredovali i tim tragom je nastavljeno, danas sa sestrom Anom Ošolić. Nismo imali slavljenički koncert ali ćemo zato to uraditi ove godine desetim koncertom duhovne glazbe u rujnu, otkriva nam Zdenka.