Nada Koturić
Typography

Dopustite da vas povedemo u najljepšu bajku posavskih prostora čije ćemo stranice ispisivati zajedno sve do najradosnijeg blagdana Božića - poručuju iz Udruge građana “Božićna bajka u Orašju” s predsjednicom Katicom Baotić, inicijatoricom prvog Božićnoga sajma takve vrste u Orašju.

Uz veliki broj posjetitelja, otvorili su svoja vrata uz spektakularne sadržaje koji svake večeri okupljaju stotine posjetitelja ne samo iz Bosanske već i iz Slavonske Posavine. Manifestacija znači dane ispunjene prezentacijom proizvoda iz kućne radinosti, plodova zemlje i svega što rade posavski obrtnici. Sve je ukomponirano s glazbom, a cijela fešta u susret najradosnijem blagdanu Božiću potrajat će do konca mjeseca.

Bajka ispunjena veseljem

- Do ove su godine stanovnici Posavske županije, kako bi iskusili predbožićnu čaroliju na otvorenom, morali putovati u udaljene gradove. Zato mi ove godine idemo korak dalje i omogućujemo divno iskustvo u duhu Božića.

bajka 900

Kako bi se šarolika lepeza zbivanja u Posavskoj županiji upotpunila, pojavila se ideja za organiziranje Božićnoga sajma.Ova je bajka ispunjena ljubavlju, radošću, veseljem, zajedništvom, svime što prati ovaj najradosniji mjesec. Pozivnicu za dolazak na sajam i izlaganje proizvoda Posavine prihvatilo je 30-ak izlagača ne samo iz općine Orašje već i šireg okruženja. Izložena je domaća gastronomska ponuda, zdrava hrana, ručno rađeni proizvodi koje posjetitelji mogu vidjeti tijekom cijeloga dana - kaže predsjednica Udruge Baotić.

Zbor Adoro

Do konca mjeseca na programu Božićne bajke u Orašju razne su radionice za djecu, ali i bogat zabavni program, koncerti, izložbe, izlaganja proizvođača, obrtnika i gospodarstvenika, prezentacija suvenirnica, različiti izbori, kao što je izbor najljepšeg božićnoga kolača i još puno toga, stoji u programu manifestacije. Božićnu bajku ispunile su prekrasnim pjesmama posavske zvijezde Ana Matanović-Barukčić i Nemanja iz Odžaka, Marko Katić iz Vidovica i Josip Nedić iz Oštre Luke. Željko Matuzović i Elvis Topić, duo gitarista, oduševili su također svojim nastupom, a do konca mjeseca izdvajamo nastupe brojnih KUD-ova te Božićni koncert duhovne glazbe najboljeg posavskoga zbora Adoro.

Za Posavinu.org piše Nada Koturić

bajka 901