Nada Koturić
Typography

ODŽAK-Pimps Elektro oprema d.o.o. u Odžaku već desetu godinu bavi se proizvodnom djelatnošću na ožičavanju, kabliranju i montiranju niskonaponskih komandnih elektro ormara, koji se koriste pri upravljanju raznim robotima i automatizaciji postrojenja i opreme.

Svjetsko tržište

Poduzeće cjelokupni proizvodni asortiman izvozi i plasira na svjetsko tržište autoindustrije. Samo tijekom jednogodišnjeg razdoblja povećali su broj na osamdeset zaposlenih s tendencijom daljnjeg rasta i dodatnog zapošljavanja, što je značajan gospodarski impuls razvitka te posavske općine.

Direktor poduzeća Damir Gavrić zadovoljan je poslovanjem, ali, kao i svaki uspješan gospodarstvenik, ne zadovoljava se postojećim već planove usmjerava na proširenje proizvodnje, što nužno vodi novim zapošljavanjima.

odzak smece

- Zbog potrebe kompletiranja proizvodnih procesa, 2014. godine pokrenuli smo i vlastitu proizvodnju u strojarskoj obradi lima i metala. Tu vrstu djelatnosti obavljamo u proizvodnom pogonu veličine 2500 četvornih metara, a izgrađena je i nova proizvodna hala površine 2100 četvornih metara što će svakako rezultirati proširenjem proizvodnih kapaciteta i novim radnim mjestima. Zbog nedostatka prostora planira se preseljenje i administracije u već postojeću upravnu zgradu. Do sada ukupna investicija iznosila je oko 2,500.000 maraka od čega je 1,500.000 KM utrošeno na halu i 200.000KM na opremu, a 800.000 KM u potrebne strojeve za proizvodnju - objašnjava direktor PIMS-a Gavrić.odzak proizvodnja

- Ovo je način kako se praktičnim primjerom pokazuje kako se stvaraju uvjeti da Posavljaci ostanu u rodnom kraju. Nova radna mjesta, pristojna zarada od koje se može živjeti, uz kvalitetne uvjete življenja, osnova je koja se stavlja na vagu kada čovjek donosi životnu odluku ostaje li ili odlazi na Zapad - kazao je ministar gospodarstva u Vladi Posavske županije Darko Kasap tijekom obilaska odžačke tvrtke, skupa s općinskim načelnikom Jakovom Ivankovićem.

Poslovna zona

I načelnik Ivanković ističe važnost rasta općine u smjeru gospodarskih ulaganja.odzak motori

- Vjerujemo da će s međudržavnim mostom preko Save, koji iz Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu ulazi kod Donjeg Svilaja, kao i poslovna zona, još više pojačati interes gospodarskih ulaganja u općinu Odžak, što će dovesti do otvaranja novih radnih mjesta - smatra načelnik Ivanković.

Za Posavinu.org piše Nada Koturić